Οικονομία

Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε – Τι απαγορεύει

Μια νέα αλλαγή ανακοίνωσε η Airbnb μετά από παράπονα πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπει τις κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, όπως διάδρομους ή σαλόνια, ακόμα και αν αυτές είναι ορατές στις φωτογραφίες του καταλύματος. Πολλοί ήταν οι χρήστες που είχαν παραπονεθεί για κρυφές κάμερες σε καταλύματα και παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.

Η Airbnb σημειώνει ότι θα επιτρέπονται οι κάμερες στα κουδούνια και οι συσκευές ανίχνευσης ήχου-θορύβου για την προστασία των καταλυμάτων.

Η νέα πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου περιλαμβάνει επίσης αυστηρότερους κανόνες για τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας.

Πώς να εντοπίσει κάποιος τις κρυφές κάμερες

Για να προστατευτείτε από τέτοιες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, οι ειδικοί προσφέρουν ορισμένες πρακτικές συμβουλές:

1. Εξοχινιστική επιθεώρηση: Ξεκινήστε με μια σχολαστική εξέταση του ενοικιαζόμενου σπιτιού. Ψάξτε για μικροσκοπικές τρύπες που θα μπορούσε να βρίσκεται κάμερα, ειδικά σε κοινά αντικείμενα και μέρη όπου αναμένεται να υπάρχει ιδιωτικότητα, όπως τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

2. Χρησιμοποιήστε φακό: Χρησιμοποιήστε τον φακό του κινητού σας. Σβήστε όλα τα φώτα στο δωμάτιο και σαρώστε αργά την περιοχή με τον φακό. Ο φακός της φωτογραφικής μηχανής θα αντανακλά το φως, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό του.

3. Έλεγχος στους καθρέφτες: Για τους καθρέφτες, εκτελέστε το απλό τεστ με τα νύχια. Εάν μπορείτε να «αγγίξετε» το δάχτυλό σας που αντανακλάται, αυτό μπορεί να υποδεικνύει έναν αμφίδρομο καθρέφτη.

4. Έλεγχος για κάμερες: Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή σάρωσης δικτύου για να εντοπίσετε τυχόν συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Wifi του κεντρικού υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό webcams που μπορεί να μεταδίδουν ή να καταγράφουν τις δραστηριότητές σας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το