Τοπικά

Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μακρυρράχη

Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 4 MW θα εγκατασταθεί στη Μακρυρράχη. Θετική γνωμοδότηση έδωσε το Δασαρχείο και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών βρίσκεται στην τελική ευθεία.
Το αιολικό πάρκο, σύμφωνα µε τη θετική γνωμοδότηση του Δασαρχείου Βόλου, θα εγκατασταθεί εξ’ ολοκλήρου σε έκταση δασικού χαρακτήρα, 9.313,41 τ.μ. Να σημειωθεί ότι µε βάση τη γνωμοδότηση, το αιολικό πάρκο «αποτελεί επιτρεπτή επέμβαση και για την κατασκευή του δεν απαιτείται άρση της αναδάσωσης». Το υπό κατασκευή έργο δεν θα εγκατασταθεί εντός περιοχής του Δικτύου Natura 2000 και στην περιοχή του έργου δεν εντοπίζονται σε εγγύτητα αρχαιολογικοί χώροι ή μνημεία.
Στην έκταση 9.313,41 τ.μ. πρόκειται να εγκατασταθούν δύο ανεμογεννήτριες και θα κατασκευαστούν τα συνοδά έργα, όπως βελτίωση οδοποιίας πρόσβασης, εσωτερική οδοποιία, κτίριο ελέγχου.
Το πάρκο θα συνδεθεί µε το δίκτυο της ΔΕΗ µέσω του υφιστάμενου υποσταθμού του Λαύκου. Για τον σκοπό αυτό θα απαιτηθεί η κατασκευή νέου δικτύου μέσης τάσης συνολικού μήκους 2620 µ. από τον οικίσκο του αιολικού πάρκου έως την είσοδο του υποσταθμού, καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός σύνδεσης, μέτρησης και ασφαλείας.
Το πάρκο θα λειτουργήσει ως «ανεξάρτητος παραγωγός» ηλεκτρικής ενέργειας από το υπάρχον αιολικό δυναμικό και θα είναι συνδεδεμένο µε το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ µέσω υποσταθμού. Η καθαρά αποδιδόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο υπολογίζεται σε 9.346 MWh ετησίως.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το