Τοπικά

Αιμοδοσία στους Αγ. Αναργύρους για την τράπεζα αίματος της Μητρόπολης

Πραγματοποιήθηκε χθες η εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου για την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος που μετρά 20 χρόνια ζωής. Η αιμοδοσία έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Αναργύρων, ενώ το βράδυ ακολούθησε η αναβίωση μιας παλιάς παράδοσης όπου χόρεψαν 8 χορευτικά τμήματα στο πραύλιο του ναού.
Η κ. Άσπα Πλιάτσικα, βιοπαθολόγος στη Μονάδα Αιμοδοσίας, τόνισε ότι συγκεντρώθηκαν 11 μονάδες για την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. «Οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και διαρκείς όλον τον χρόνο, πολύ περισσότερο το καλοκαίρι που υπάρχει μειωμένη προσφορά. Ευελπιστούμε όμως οι εθελοντές να προθυμοποιηθούν και να δώσουν αίμα, εξάλλου 10 λεπτά πρέπει να διαθέσει κάποιος από τον χρόνο του για να σώσει μια ζωή» τόνισε.

Η κ. Ειρήνη Παναγιωτάκη, νοσηλεύτρια, ανέφερε ότι η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας θα συνεχίσει και το καλοκαίρι σε πολλά μέρη με προγραμματισμένες εξορμήσεις.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου π. Νικόλαος Νασιώκας σημείωσε πως «ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ίδρυσε την τράπεζα αίματος και κατά καιρούς, ιδιαίτερα στις πανηγύρεις του ναού, την 1η Νοεμβρίου και την 1η Ιουλίου, διοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία, η οποία είναι η 40ή όλα αυτά τα 20 χρόνια της αρχιερατίας του κ. Ιγνατίου».

«Πολλοί συνάνθρωποί μας «χτυπούν» την πόρτα της Εκκλησίας για αίμα και για να μπορέσει η Εκκλησία να ανταποκριθεί στις ανάγκες, πρέπει να υπάρχει ένας ικανός αριθμός μονάδων στην τράπεζα αίματος της Μητρόπολης. Δυστυχώς πολλές φορές δεν έχει ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σε αυτόν τον τομέα και αναγκάζεται το κράτος να εισάγει μονάδες αίματος από το εξωτερικό, ενώ είναι εύκολο και για την υγεία μας απαραίτητο εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αίμα» τόνισε.
Προχθές το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασίες και λιτανεύσεις της ιεράς εικόνας και προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ενώ το ίδιο βράδυ έγινε η Ιερά Αγρυπνία. Χθες το πρωί προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα τελέστη ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωθιερέας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.
Χθες το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βόλου 8 χορευτικά τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, αναβιώνοντας από φέτος μία παλιά παράδοση, συνδυάζοντας τον θρησκευτικό και τον πολιτιστικό χαρακτήρα της εορτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το