Τοπικά

Αιχμηρή απάντηση του Κ. Μαραβέγια στον Αν. Ξανθό στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Τα «ξίφη» του με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό διασταύρωσε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνστατίνος Μαραβέγιας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με θέμα «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας – Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαραβέγιας υπεραμύνθηκε της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, επισημαίνοντας καταρχάς ότι αποτελεί συνέχεια των δυο πρόσφατων επιτυχιών του υπουργείου Υγείας, που αφορούν αφενός την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, αφετέρου τον δημόσιο εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού από την εποχική γρίπη.

Ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περιέχει θετικές διατάξεις για την προστασία και προαγωγή της δημόσιας υγείας με κορυφαίες τις διατάξεις για την πρόληψη. «Το νομοσχέδιο επιχειρεί να καλύψει κενά στις δημόσιες πολιτικές υγείας, όπως στην οργάνωση συστηματικών δράσεων πρόληψης και στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για κρίσεις της δημόσιας υγείας», είπε ο κ. Μαραβέγιας και χαρακτήρισε «μείζονα τομή» το γεγονός ότι όλες οι δράσεις που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου θα παρέχονται δωρεάν προς όλους τους πολίτες της χώρας, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός είχε χαρακτηρίσει ιδεοληπτικό το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «αποτυπώνεται σ’ αυτό η κεντρική φιλοσοφία της κυβέρνησης, περί λιγότερου κράτους, περί απόσυρσης κρατικής ευθύνης και στον τομέα των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Απαντώντας, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας, αντέκρουσε την τοποθέτηση του κ. Ξανθού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιστρέφω τον όρο ιδεοληπτικός, διότι χαρακτηρίσατε συλλήβδην έντιμους και ικανούς τους κρατικούς λειτουργούς και ανέντιμους τους ιδιώτες παρόχους. Δεν είναι ιδεοληπτικός, όποιος ζητά την εποπτεία και την αξιολόγηση και για τους μεν και για τους δε», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το