Τοπικά

Aγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς: Δεν πήραμε ουσιαστική απάντηση από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

«Καμία ουσιαστική απάντηση δεν λάβαμε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι βιοπαλαιστές Αγρότες του Πηλίου από το κυβερνητικό κλιμάκιο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο» δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεν έδωσε καμία λύση και δέσμευση στα ζητήματα που έθεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, απαίτησε τη πραγματοποίηση αλλαγών που θα είναι προς όφελος των μικρών αγροτών της περιοχής, όπως για παράδειγμα, την διευκόλυνση των μικρών αγροτών του Πηλίου που αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσβάστακτα ασφάλιστρα που όλο και αυξάνονται.
«Ζητήσαμε να γίνει συμψηφισμός χρεών με την αποζημίωση και να διευκολυνθούν οι αγρότες που δεν έχουν πληρώσει τον ΕΛΓΑ του 2019 και κινδυνεύουν να χάσουν την αποζημίωση ζημιάς, καθώς επίσης να μην κουτσουρεύονται οι αποζημιώσεις με τις διάφορες παρακρατήσεις του ΕΛΓΑ που σημαίνει ότι όταν ένας παραγωγός έχει 80% ζημιά θα αποζημιωθεί για 57% .
Επιπλέον για τη μείωση της τιμής ανά κιλό από 51 λεπτά που ήταν το 2019 στα 45 λεπτά το 2020 καθώς και για τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα που έθεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, ούτε λέξη στην ανακοίνωση της περιοδείας του προέδρου λες και ζούν σε άλλη διάσταση.

Εμείς, ο Αγροτικός Σύλλογος της Ζαγοράς δεν θα αφήσουμε κανένα βιοπαλαιστή αγρότη ξεκρέμαστο και έρμαιο• θα αγωνιστούμε μέχρι να καταφέρουμε τα δίκαια αιτήματα μας, που είναι αιτήματα επιβίωσης, να γίνουν πράξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Ο Αγροτικός Σύλλογος διεκδικεί:
• Συμψηφισμό χρεών ΕΛΓΑ με την αποζημίωση, καθώς πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα.
• Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει το 100% της ζημιάς και με κρατική επιχορήγηση.
• Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση ανά δέντρο στους αγρότες που επλήγησαν από την ακαρπία των ελαιώνων τους.
• Επαναφορά στα 51 λεπτά ανά κιλό, από 45 που από πέρυσι μείωσε η Κυβέρνηση, καθώς η περιοχή είναι ορεινή και η καλλιέργεια πραγματοποιείται χειρωνακτικά.
• Απόδοση προσαυξημένων αποζημιώσεων, κατά 30% όπως προβλέπει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ σε βιολογικά και ΠΟΠ προϊόντα και όχι κουτσουρεμένη κατά 20% που αναγκάστηκε να δώσει κάτω από πίεση και αγώνα η κυβέρνηση.
• Εγγύηση απαλλαγής καταβολών ΕΝΦΙΑ και ΕΦΚΑ για τους βιοπαλαιστές αγρότες.
• Να αποζημιώνονται καλλιέργειες μικρότερες από ένα στρέμμα, καθώς στο σύστημα ΟΣΔΕ απορρίπτονται.
• Να καταργηθεί το χαράτσι για τη δήλωση ζημιάς.
• Άμεση επισκευή και συντήρηση της αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας, επισκευή και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το