Τοπικά

Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς: Δεν μας αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ γιατί η περιοχή μας δεν έφτασε στους 40 °C

Δεν θα αποζημιωθούν οι αγρότες στη Ζαγορά για την απώλεια της παραγωγής τους σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο τοπικός αγροτικός σύλλογος που καλεί σε επαγρύπνηση προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «Μετά από επικοινωνία του Αγροτικού Συλλόγου με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ μας έκανε ξεκάθαρο ότι η περιοχή μας δεν έφτασε στους 40 °C το τελευταίο διάστημα και για αυτόν τον λόγο δεν προβλέπεται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ να γίνουν εκτιμήσεις και άρα δεν μας αποζημιώνει.
Οι αγρότες της περιοχής έχουν απώλεια παραγωγής και ζημιά στην παραγωγή τους με αποτέλεσμα να έχουν μείωση εισοδήματος. Για αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα εδώ και χρόνια ζητάει την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
Επίσης ζητάμε από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα μας και να προχωρήσει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες που επλήγησαν από τον καύσωνα.
Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για το επόμενο διάστημα, καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το