Τοπικά

Αγροτικοί σύλλογοι της Μαγνησίας ζητούν να μην εμπλακεί η Ελλάδα στις πολεμικές επεμβάσεις στη Συρία

Nα μην εμπλακεί η Ελλάδα στις πολεμικές επεμβάσεις στην Συρία ζητά σε ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι  Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίο, Αλμυρού, Σούρπης και το μπλόκο Αερινού.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

“Με διάφορα προσχήματα το Σάββατο οι δυνάμεις των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας επιτέθηκαν στην Συρία και αιματοκύλισαν τον λαό της.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα καθώς η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Οι βάσεις που υπάρχουν αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις στην περιοχή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα, η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα και ανοίγουν τον δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τόσο στην περίοδο πολεμικών συγκρούσεων όσο και στην περίοδο ειρήνης αφού τσακίζει τον λαό, φορτώνει νέα βάρη, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας γρήγορα την γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών.
Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς. Καλούμε τους αγρότες να καταγγείλουν το νέο έγκλημα και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα σωματεία στην Πλατεία Πανεπιστημίου την Τρίτη 17/4/18 και ώρα 7:00μμ ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας.
Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε:
 Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις Νατοικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας.
 Να επιστρέψουν άμεσα οι έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων
 Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το