Τοπικά

Αγροτική σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Β. Κόκκαλη στη Λάρισα – Τα πέντε ζητήματα που έθεσε ο Κ. Αγοραστός

«Η Θεσσαλία δεν είναι απλώς μια περιφέρεια με ισχυρό αγροτικό τομέα: είναι η καρδιά της αγροτικής παραγωγής στην πατρίδα μας, είναι αυτή που δίνει το στίγμα στον αγροτικό τομέα – αυτό πρέπει όλοι όσοι μετέχουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων να το έχουν συνεχώς στο μυαλό τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην αγροτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Συγχαίροντας το νέο Υφυπουργό, ο κ. Κ. Αγοραστός τον προέτρεψε «να προωθεί τα ζητήματα της Θεσσαλίας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να συμβάλλει στη λύση τους. «Αυτό είναι όφελος πρωτίστως για την πατρίδα μας και την αγροτική οικονομία γιατί όταν ο αγροτικός τομέας στη Θεσσαλία πηγαίνει καλά, πηγαίνει καλά και ο αγροτικός τομέας συνολικά στη χώρα μας», υπογράμμισε.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έθεσε στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πέντε νευραλγικής σημασίας ζητήματα:
-Φορολογική – ασφαλιστική επιβάρυνση των παραγωγών: «Μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές, εξορθολογήστε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».
-Πληρωμές: ενιαία ενίσχυση, αποζημιώσεις, ΕΛΓΑ, επιδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα: «Το Δημόσιο πρέπει να γίνει απολύτως συνεπές στις υποχρεώσεις του ώστε να μπορεί να ζητεί από τους ανθρώπους της παραγωγής να είναι συνεπείς στις δικές του υποχρεώσεις».

– Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: «Πρέπει να τρέξουμε, να προκηρυχθούν όλα τα μέτρα, να αρχίσει να διοχετεύεται ζεστό χρήμα στην πραγματική αγροτική οικονομία.
Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο να έχουμε στη διάθεσή μας 4,7 δις ευρώ δημόσια δαπάνη που μπορεί να αυξηθεί στα 5,5 – 6 δις ευρώ με τη μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων, και να μην τα αξιοποιούμε».

-Παρέμβαση στην αγορά – μείωση κόστους παραγωγής: «Πιστεύω ότι και οι δύο αυτοί τομείς είναι επείγουσας προτεραιότητας για τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

-Υποστελέχωση υπηρεσιών: «Πρέπει επειγόντως να αντιμετωπισθεί το ζήτημα με προσλήψεις ή μετακινήσεις υπαλλήλων από αποκεντρωμένες υπηρεσίες του υπουργείου καθώς μάλιστα οι απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το