Τοπικά

Αγρότες με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα

Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων τους στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη αναμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού, οι οποίοι έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους σε ανενεργό σημείο της ΠΑΘΕ σχεδόν έναν μήνα. Η ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στα 7 λεπτά για το αγροτικό ρεύμα, αποτελούν «κόκκινες» γραμμές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, προχθές Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το μπλόκο των αγροτών του Αλμυρού επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στ. Κασσελάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα προβλήματά τους.
Ως γνωστόν, στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα συμμετέχει και το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών του μπλόκου του Αλμυρού Χρ. Πάντζιος, μαζί με πέντε ακόμη αγροτοσυνδικαλιστές από τη Θεσσαλία, στο σύνολο των 15 πανελλαδικά. Οι άλλοι πέντε είναι ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ο Ευάγγελος Παπαγιαννούλης από το Κιλελέρ, ο Γιάννης Σδράλης από τα Τρίκαλα και ο Κώστας Τζέλλας από την Καρδίτσα.
Χθες, στο περιθώριο του δυναμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε, στα Φάρσαλα, οι έξι εκπρόσωποι των αγροτών από τη Θεσσαλία, συναντήθηκαν και συζήτησαν τις λεπτομέρειες των αιτημάτων που θα παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό.
«Για εμάς το αφορολόγητο πετρέλαιο και το πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας είναι αδιαπραγμάτευτα. Ευελπιστούμε να καταλάβουν στην κυβέρνηση πως δεν λύνεται το πρόβλημα του μεγάλου κόστους παραγωγής με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο» ανέφερε στη «Θ» ο κ. Πάντζιος.
Ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, τόνισε πως «αναλόγως του αποτελέσματος της συνάντησης, κάθε μπλόκο στις συνελεύσεις που θα γίνουν, θα αποφασίσει αν θα κλιμακωθεί ο αγώνας ή όχι. Δεν μπορώ να προεξοφλήσω κάτι, αλλά δεν αποκλείεται ακόμη και ένα μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες» προσέθεσε.

Επίσκεψη Στ. Κασσελάκη
στο μπλόκο του Αλμυρού
Στο μεταξύ, προχθές Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών του Αλμυρού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στ. Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενους στους παραβρισκόμενους αγρότες, επισήμανε πως «πρέπει να γίνει ρύθμιση οφειλών για να μην υπάρξει ρευστοποίηση της αγροτικής γης. Επιτέλους ας καταργήσουν τώρα τον φόρο στο πετρέλαιο» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά τους αγρότες του Αλμυρού παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά κλάδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη διαφορά που έχουν οι τιμές των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι. Τόνισαν, δε, ότι «πρέπει να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και να μπει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, καθώς το κόστος παραγωγής διαφορετικά δεν μειώνεται και κάθε χρόνο θα είναι στους δρόμους».

Μπλόκο Στεφανοβικείου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της σημερινής συνάντησης εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό αποφάσισαν χθες οι αγρότες του μπλόκου Στεφανοβικείου.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε την ώρα της συνάντησης να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά στο θυρόφραγματα Στεφανοβικείου (σήραγγα) και καλούνται όλοι οι αγρότες στις 11.30 το πρωί να ενισχύσουν τη συγκέντρωση.

Share
Ετικέτες: αγρότες

Πρόσφατα άρθρα

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η στιγμή που έλαβε απειλητικό e-mail με φωτογραφίες των παιδιών του

Απειλητικό e-mail με φωτογραφίες των παιδιών του έλαβε κατά τη διάρκεια παρουσίας του σε τηλεοπτική…

13 Φεβρουαρίου 2024

Προβληματισμός για τη βόμβα σε φάκελο στα δικαστήρια – Αν έσκαγε θα προκαλούσε θύματα

Τον αποστολέα που κρύβεται πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε μέσα σε έναν φάκελο…

13 Φεβρουαρίου 2024

Ισόβια στον 28χρονο ποδοσφαιριστή που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 56χρονη πρώην του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε εχθές ένα δικαστήριο ιταλικό στον 28χρονο Τζιοβάνι Παντοβάνι, ο οποίος πριν…

13 Φεβρουαρίου 2024

Πρόταση για χρηματοδότηση με το ποσό των 250.000 € για ζωοτροφές θα καταθέσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

  Πρόταση για χρηματοδότηση με το συνολικό ποσό των 250.000 ευρώ θα καταθέσει ο Δήμος…

13 Φεβρουαρίου 2024

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα για τους 21 κατηγορούμενους

Σχεδόν δεκαπέντε μήνες από την έναρξη της δίκης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το…

13 Φεβρουαρίου 2024

Σεμινάριο με θέμα: Ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας Εφαρμογή της Ψηφιακής κάρτας εργασίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας προσκαλεί στο σεμινάριο με θέμα: Ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας Εφαρμογή της…

13 Φεβρουαρίου 2024