Τοπικά

Αγρότες: Κλιμάκωση λέει η πλειοψηφία, σε πρώτο πλάνο η κάθοδος στην Αθήνα – Το μήνυμα του Μαξίμου

Με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για παροχές, οι αγρότες συσκέπτονται αυτή την ώρα στα μπλόκα για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Οι προσεγγίσεις από περιοχή σε περιοχή είναι διαφορετικές.

Ορισμένοι παραγωγοί προτείνουν αποκλιμάκωση, οι περισσότεροι όμως εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και προτείνουν ακόμα και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα. Αύριο στη Λάρισα, στην πανελλαδική σύσκεψη θα ληφθεί η τελική απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα. «Δεν θα επιτρέψουμε να χωριστεί η Ελλάδα στα δυο» διαμηνύει η κυβέρνηση.

Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού στον Ε65 που οδηγεί στην Καρδίτσα προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης (14/2) οι αγρότες που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα τους.

«Θα φτάσουμε και στην Αθήνα»
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μίλησε για εμπαιγμό από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί: «Δυναμώνουμε τα μπλόκα, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας» τόνισε και σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε, μεταξύ άλλων: «Θα φτάσουμε και στην Αθήνα. Θα συντονίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα».

«Περιμένουμε λύσεις και κλιμακώνουμε τον αγώνα», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα κλιμακώσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» δήλωσε ο Νίκος Γούσιος, αγρότης από τα Φάρσαλα, Συντονιστική μπλόκου Ε-65 Καρδίτσας.

Ξανά κλειστή η εθνική στη Λαμία
Την ίδια ώρα, οι αγρότες που συγκροτούν το μπλόκο στην Σκάλα Αταλάντης, έκλεισαν ξανά την εθνική οδό και άναψαν φωτιές. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, από τις 16:00’ η εθνική έκλεισε και στα δύο ρεύματα, με τους αγρότες να ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και ο ουρανός να γεμίζει μαύρους καπνούς.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αναμένεται να τους δοθούν, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν να παραμείνουν στη γη τους και στις καλλιέργειες τους.

Όπως επισημαίνουν τα λάθη στην ΚΑΠ, τους αφήνει χωρίς ρευστότητα σε μια περίοδο που θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη νέα παραγωγή, ενώ στα ύψη παραμένει το κόστος της. Ειδικά στο θέμα του πετρελαίου τα 82 εκατομμύρια είναι σταγόνα στον ωκεανό για τους πραγματικούς παραγωγούς, ποσό που θα δοθεί και σε δόσεις αφού μόλις το Μάρτιο θα δοθούν τα μισά ως προκαταβολή.

Γενικά, όπως τονίζουν, αισθάνονται ότι τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αφού το έργο και τη σημασία του πρωτογενούς τομέα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τον έχει δει όπως θα έπρεπε.

Πηγή: in.gr

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Oμόφυλα ζευγάρια – Μίλτος Χρυσομάλλης: Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο

Την απόφαση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ανακοίνωσε από το βήμα της…

14 Φεβρουαρίου 2024

Χειροπέδες σε 66χρονο που έσερνε τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο – Του έβαλαν και πρόστιμο €30.300

Στη σύλληψη ενός 66χρονου για παράβαση του νόμου περί ευζωίας των ζώων προχώρησαν χθες, Τρίτη,…

14 Φεβρουαρίου 2024

Πανικός στη Βρετανία: Οι Χούθι… απειλούν τις προμήθειες τσαγιού

Οι Βρετανοί είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη συγκεκριμένων ειδών τσαγιού, εξέλιξη η οποία έχει σκορπίσει…

14 Φεβρουαρίου 2024

16χρονος επιτέθηκε σε 15χρονο στο προαύλιο του σχολείου

Στη σύλληψη ενός 16χρονου μαθητή προχώρησαν οι Αρχές στη Σητεία της Κρήτης με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της σωματικής…

14 Φεβρουαρίου 2024

Νέα πυροσβεστικά πλοία – Ποιοι ήταν οι δύο πυροσβέστες που «έδωσαν» τα ονόματά τους

Τα ονόματα δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος σε…

14 Φεβρουαρίου 2024

Κασσελάκης: Όποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα θα έχει συνέπειες

Σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του ομάδας έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης…

14 Φεβρουαρίου 2024