Τοπικά

Αγρότες από τον Αλμυρό και τη Σούρπη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην ΔΕΘ

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχει ο Αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης και σε ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα στους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ο Αγροτικός Σύλλογος διεκδικεί μεταξύ άλλων αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς για όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, την κατάργηση των χαρατσιών και Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης:

«Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος δεν πρέπει να “τσιμπήσει” στην κυβερνητική προπαγάνδα περί “εξόδου από τα μνημόνια και δίκαιης ανάπτυξης”.
Η “έξοδος από τα μνημόνια” όπως και οι φιέστες του προηγούμενου διαστήματος των “αναπτυξιακών συνεδρίων” σε ότι αφορά τον αγροτικό χώρο στοχεύουν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση και στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομήχανων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Για τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους αυτή η “έξοδος” θα είναι μια από τα ίδια και χειρότερα. Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις-ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, και άλλα χαράτσια. Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων, μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Με τους μαζικούς και σκληρούς αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε να βάλουμε κάποιο φρένο σε παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις όπως: το αφορολόγητο, την καθυστέρηση στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, της δέσμευσης της κυβέρνησης για ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στο νέο χαράτσι για το νερό άρδευσης κ.ά.
Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ. στην Πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Διεκδικούμε:
Την άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος μας από το ρώσικο εμπάργκο.
Την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς για όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις ασθένειες.
Θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.
Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα στα 12.000 € + 3.000€ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων.
Κατάργηση όλων των χαρατσιών.
Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν – οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες.
Συνεχίζουμε! Θα νικήσουμε!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το