Ελλάδα

«Άγριο ξύλο» και χημικά έξω από συμβολαιογραφείο – Πέταξαν κάτω τον π. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Λεουτσάκο

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, με το «ξύλο» να πέφτει «βροχή» μεταξύ ΜΑΤ και συγκεντρωμένων (που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς) και εν τέλει οι αστυνομικοί να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν η αστυνομία είπε στους συγκεντρωμένους ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς επιθυμία τους ήταν να ανέβει αντιπροσωπεία, και κινήθηκαν προς τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν σπρωξίματα με τους αστυνομικούς και εκείνοι έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Μία γυναίκα τραυματίστηκε και στο σημείο έσπευσε μηχανοκίνητη μονάδα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να εξετάσει την κατάστασή της.  Μετά τη ρίψη των χημικών το πλήθος διασκορπίστηκε, ενώ τα πνεύματα φαίνεται προς το παρόν πως έχουν ηρεμήσει.

Mάλιστα, ο πρώην βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, που τον έριξαν κάτω κατά τα σπρωξίματα κατήγγειλε τη ρίψη δακρυγόνων με ευθεία βολή στα κεφάλια των διαδηλωτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το