Ελλάδα

Αγρίνιο: Υπέρ του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατέθεσε η μητέρα τους

Yπέρ του ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών, κατέθεσε η μητέρα τον τελευταίων, σύμφωνα με τον συνήγορο του κατηγορούμενου. Ο 49χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος από το συμβούλιο πλημμελειοδικών της πόλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν από χρόνια, τα κορίτσια επισκέπτονταν συχνά τον ιερέα μαζί με τη μητέρα τους και, κάποια βράδια, έμεναν στο σπίτι του.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Δημήτρης Νικάκης, σχολιάζοντας την άρνηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αγρινίου να κάνει δεκτή την αίτηση ακύρωσης της προδικασίας για το αυτόφωρο αδίκημα, έκανε λόγο για «σοβαρότατο νομικό ατόπημα» και για «αλλοίωση των πραγματικών περιστατικών», αφού υποστήριξε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Ο δικηγόρος, αναφερόμενος σε φωτογραφίες με «γυμνές πλάτες» και όχι «γυμνά σημεία σώματος», υποστήριξε ότι «δεν είναι πορνογραφικό υλικό γιατί είναι μέλος του σώματος που προδήλως, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ποινική διάταξη, δεν προκαλεί γενετήσια διέγερση».

Η δήλωση του δικηγόρου
«Σήμερα το πρωί βγήκε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και απέρριψε την αίτησή μας. Θα σας διαβάσω ακριβώς τα πραγματικά περιστατικά με τα οποία παραπέμπεται ο ιερέας για κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι βρέθηκαν 13 φωτογραφίες που απεικονίζουν το σώμα εν γένει περισσοτέρων ανηλίκων είτε γυμνές πλάτες θήλεων ανηλίκων. Μιλάμε δηλαδή για πραγματικό περιστατικό ως προς τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος, τις γυμνές πλάτες. Το βούλευμα σήμερα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εγώ δεν το καταλαβαίνω, απάλειψε τις λέξεις “γυμνές πλάτες” και αναγράφει, “περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό το οποίο περιέχει φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά σημεία σώματος ανηλίκων ατόμων θήλεων”».

Υπέρ του ιερέα κατέθεσε η μητέρα των κοριτσιών
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η μητέρα των κοριτσιών, «έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα κορίτσια σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του είναι ο ίδιος. Αυτό δεν το υποστηρίζει σήμερα, αλλά από δεκαετίας».

Ο 49χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών αλλά και για κατοχή παιδική πορνογραφίας, οδηγήθηκε στον ανακριτή το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιουνίου. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη όταν δύο κοπέλες κατήγγειλαν πως τις κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν εκείνες ήταν ανήλικες, εκμεταλλευόμενος τη στενή σχέση που είχε με την οικογένειά τους

Αναλυτικότερα, σε βάρος του ιερέα έχει ασκηθεί μήνυση από δύο αδερφές, 20 και 27 ετών σήμερα. Σύμφωνα με τις ίδιες, ο 49χρονος τις κακοποιούσε σεξουαλικά όταν η μία ήταν 13 ετών και η άλλη 8 ετών. Μετά την καταγγελία των δύο αδερφών, οι αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο laptop γυμνές φωτογραφίες του ίδιου και των δύο κοριτσιών όταν εκείνες ήταν ακόμη μικρές. Άμεσα οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 49χρονου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το