Τοπικά

Άγριες αποδοκιμασίες Πιτσιόρλα στη Λάρισα

Έντονες αποδοκιμασίες δέχτηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ.Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα ως ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σήμερα το βράδυ, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Η ομιλία του κ. Πιτσιόρλα είχε ως θέμα: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Παραγωγική Ανασυγκρότηση με Δίκαιη Ανάπτυξη για όλους!».

Έξω από το Χατζηγιάννειο περίμενε τον υφυπουργό μια ομάδα Λαρισαίων πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την συμφωνία για την Μακεδονία, με συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αστυνομικές δυνάμεις επίσης βρίσκονταν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης. Μάλιστα με το που ξεκίνησε η εκδήλωση μια κυρία που βρισκόταν στην αίθουσα σηκώθηκε διακόπτοντας τον υφυπουργό και με χαρακτηρισμούς, έδειξε την αντίθεσή της για την συμφωνία της Μακεδονίας. Προσπάθησαν να την θέσουν εκτός αίθουσας, όμως ο κ. Πιτσιόρλας παρακάλεσε να την αφήσουν να την ακούσει όπως και έγινε. Και κάπου εκεί το επεισόδιο έληξε και ξεκίνησε η ομιλία.

Πιτσιόρλας: «Πλέον θα σχεδιάζουμε μόνοι μας την πορεία μας…»

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της ομιλίας του ο υφυπουργός τόνισε: «Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή ως χώρα, τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Με την συμφωνία του Eurogroup, έχουμε εξασφαλίσει την έξοδο από τα μνημόνια, εξασφαλίσαμε έναν διάδρομο αρκετών χρόνων μπροστά μας , επομένως διαμορφώσαμε τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να περάσει από τον Αύγουστο και μετά σε μια καινούργια περίοδο. Δεν λέμε ότι τελείωσαν τα προβλήματα, λέμε όμως ότι εξασφαλίσαμε την δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την πορεία, να πετύχουμε τους στόχους που πρέπει, ταυτόχρονα όμως να θεμελιώσουμε ένα νέο μοντέλο αναπτυξιακό και επίσης να εξασφαλίσουμε άμεσα ότι θα ανακουφίσουμε τα στρώματα εκείνα τα οποία έχουν πληγεί πιο πολύ από όλους στα 8 χρόνια της κρίσης. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα 8 χρόνια, τους υπαγορεύονταν οι τρόποι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, τώρα θα επιλέγει μόνη η εκάστοτε κυβέρνηση, ποιες πολιτικές και ποιους τρόπους για να πετύχει τους στόχους. Θα υπάρχει εποπτεία, αλλά θα υπάρχει και αυτονομία στην επιλογή των πολιτικών και των μέσων για να πετύχουμε τους στόχους, αυτό μας δίνει μεγάλα περιθώρια.

Για την επιχειρηματικότητα

«Έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα, άλλαξε το τοπίο σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αλλά μένουν πολλά ακόμα. Η κυβέρνηση καλείται να επιλύσει εκκρεμότητες πολλών δεκαετιών. Η ανάπτυξη της χώρας προϋποθέτει να επιλυθούν οι εκκρεμότητες αυτές. Όπως πήραμε το θάρρος και την ευθύνη να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα με ότι αποφάσεις ήταν αναγκαίες, με τον ίδιο τρόπο θα επιχειρήσουμε και τις αλλαγές, που είναι αναγκαίες για να προχωρήσει η ανάπτυξη στην χώρα μας».

Για τις φοροελαφρύνσεις

«Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από τον προϋπολογισμό του 2019 μια σταδιακή αποκλιμάκωση και φορολογικών ελαφρύνσεων. Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και χρειαζόμαστε ένα σύστημα που να πληρώνουμε όλοι με βάσει τις δυνατότητες του καθένα. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα παρελθόν, φοροδιαφυγής κλπ. Ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες, δεν πρέπει να τις κλωτσήσουμε, θα είναι ύβρεις αυτό, θα τις αξιοποιήσουμε για να πάει η οικονομία μπροστά. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το