Ελλάδα

Αγρια νύχτα στη Χίο-Πετροπόλεμος και συμπλοκές με σίδερα μεταξύ μεταναστών (videos)

Βίαια ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό της Σούδας, ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν από ομάδα Αλγερινών, τους οποίους ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν Σύριοι του καταυλισμού.


Η αστυνομία αρχικά παρακολουθούσε από μακριά, αλλά στη συνέχεια και πριν επεκταθούν οι συμπλοκές, δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στον χώρο για να εξομαλύνουν την κατάσταση και παρέμειναν ώστε να μην επαναληφθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αρχική επιχείρηση έγιναν 15 συλλήψεις ατόμων που ευθύνονταν για τα αρχικά επεισόδια, και τα οποία θα μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα με σκοπό να απελαθούν.

Όπως περιγράφει το chiospress.gr, οι συμπλοκές έγιναν με σίδερα, ξύλα και πέτρες. Από αυτές τραυματίστηκαν 4 άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού, όπου οι μετανάστες έσπασαν το αυτοκίνητο υπαλλήλου που έκανε την βραδινή του βάρδια και έλαβαν τέλος περίπου δύο ώρες αργότερα.

Ωστόσο και μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες έπειτα από δικό τους αίτημα μεταφέρθηκαν εκτός καταυλισμού.


Πληροφορίες και βίντεο: astraparis.gr, chiospress.gr, politischios.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το