Ελλάδα

Άγρια επεισόδια και πετροπόλεμος με μετανάστες στη Μόρια

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Τα άγρια επεισόδια ξέσπασαν στο Κέντρο Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με τον ANT1, τα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των μεταναστών, οι οποίοι συγκρούονταν σώμα με σώμα και πετούσαν πέτρες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αιτούντων άσυλο και της Αστυνομίας έπειτα από διαμαρτυρία των ασυνόδευτων ανήλικων. Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της πτέρυγας ανηλίκων ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία. Οι περίπου 300 ανήλικοι, που διαμένουν εκεί, διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη όλων των Δημάρχων Βορείου Αιγαίου, για την διατύπωση κοινής διακηρύξεως και πολιτικής για την ασφυκτική πλέον κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά.
Πάντως, σε εφαρμογή μπήκε τα τελευταία 24ωρα η επιχείρηση αποσυμφόρησης του νησιού, με περίπου 1.400 άτομα να μεταφέρονται την Τρίτη και τη Δευτέρα σε άλλα κέντρα υποδοχής.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το