Τοπικά

Αγοραστός: “Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και κανείς δεν είναι άτρωτος” – Στο 48% το ποσοστό εμβολιασμού στον Βόλο

«Ξεκίνησαν σήμερα οι κινητές μονάδες εμβολιασμού από την Οξύνεια Καλαμπάκας και τα Άγραφα, ενώ καθημερινά θα συνεχίσουν και σε όλη τη Θεσσαλία» ανέφερε σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μέχρι στιγμής οι κινητές μονάδες έχουν εφοδιαστεί πλήρως και αφού ενημερώθηκαν από τους δήμους για τους ενδιαφερόμενους πηγαίνουν στις περιοχές όπου χαρακτηριστικά θα εμβολιαστούν 25 άτομα στην Οξύνεια και 100 στα Άγραφα.

«Οι δήμοι μαζί με τους κοινοτάρχες είναι υπεύθυνοι να συγκεντρώσουν τον αριθμό πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν και να το δηλώσουν ώστε να πάει η κινητή μονάδα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, ο Κ. Αγοραστός επισημαίνει ότι «οι δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν αλλά σημασία έχει η αποτελεσματικότητα. Η πολιτεία κάνει ότι είναι δυνατόν, πηγαίνει και στο πιο δυσπρόσιτο μέρος για να εμβολιάσει γιατί το εμβόλιο σώζει ζωές».

Όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού – τώρα σε επίπεδο Θεσσαλίας φτάνει το 37% – που θα δημιουργηθεί μαζί με τα ήδη υπάρχοντα ραντεβού διαμορφώνεται σε «54% για Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και 48% στο Βόλο» τονίζει ο κ. Αγοραστός. Πρόβλημα όμως δημιουργείται σε μικρότερες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά. «Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και κανείς δεν είναι άτρωτος» καταλήγει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Αγοραστού:

Πηγή: larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το