Ελλάδα

Αγόρασε ρύζι, είχε σκουλήκια και πήγε στον Άρειο Πάγο

Mέχρι τον Άρειο Πάγο έφτασε η καταγγελία νοικοκυράς για ύπαρξη σκουληκιών μέσα στο σακουλάκι με το ρύζι που είχε αγοράσει, με το ανώτατο δικαστήριο να επικυρώνει την καταδίκη της υπεύθυνης του καταστήματος.
Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2011, όταν η νοικοκυρά πήγε να βράσει το ρύζι, αλλά στην επιφάνεια της κατσαρόλας εμφανίστηκαν προνύμφες. Τότε, πήρε το σακουλάκι, στο οποίο αναγραφόταν ότι η λήξη του προϊόντος είναι τον Απρίλιο του 2012 και πήγε στον ΕΦΕΤ για καταγγελία. Οι υπάλληλοι έπειτα από εξέταση του προϊόντος διαπίστωσαν την ύπαρξη ζωντανών προνυμφών και έκριναν ότι το ρύζι δεν είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία.

Η υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ καταδικάστηκε το 2018 για πλημμέλημα, καθώς κρίθηκε ότι από πρόθεση πούλησε και διέθεσε στην κατανάλωση τρόφιμο μη ασφαλές και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών της επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 300 ευρώ. Το δικαστήριο έκρινε ότι «στην έννοια της ιδιότητάς της εμπεριέχεται και η ιδιότητα της επόπτριας του άνω καταστήματος, που την καθιστά ποινικώς υπεύθυνη».

Η υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, επικαλούμενη μεταξύ των άλλων, ότι η καταδικαστική για εκείνην απόφαση πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση έκρινε ωστόσο δεν πρέπει να της επιβληθεί και η χρηματική ποινή των 300 ευρώ. Κι αυτό γιατί μετά τις 8 Αυγούστου του 2013 άλλαξε η νομοθεσία και ισχύει ευμενέστερη διάταξη για τους κατηγορουμένους για τέτοια αδικήματα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το