Κόσμος

Αγόρασε ανέκδοτες φωτογραφίες του Φιντέλ έναντι 20 δολαρίων

φωτο καστρο

Αγοραστή αναζητεί ένας Καναδός προκειμένου να… μοσχοπουλήσει τις ανέκδοτες φωτογραφίες του θρυλικού ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, τις οποίες είχε αγοράσει πριν από 20 χρόνια σε παζάρι στην Αβάνα έναντι μόλις 20 δολαρίων.

Εχοντας την αίσθηση ότι αγόρασε απλά κάποια παλιά φιλμ φωτογραφιών, ο Ρον Τέλπνερ, αγόρασε τα αρνητικά αυτά προς 20 δολάρια σε ένα παζάρι στην Αβάνα της Κούβας. Όταν όμως κατάφερε να τα εμφανίσει, είδε να αποτυπώνονται στο φωτογραφικό χαρτί σκηνές από τη σύγχρονη ιστορία της Κούβας.

Σε ορισμένες από αυτές φαίνεται ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, την δεκαετία του ’50, να ποζάρει με Καλάσνικοφ, δίπλα σε γυναίκες που φορούν γιρλάντες, ενώ σε άλλες καπνίζει πούρο ή πίνει Coca Cola κατά τα εγκαίνια του εργοστασίου της εταιρίας στην Αβάνα.

Ο Καναδός είχε αγοράσει τα αρνητικά από τον προσωπικό φωτογράφο του Κάστρο, Αλμπέρτο Κόρντα, πριν από 20 χρόνια ωστόσο ποτέ δεν φαντάστηκε τι είχε πλέον στο αρχείο του καθώς δεν είχε πιστέψει ποτέ πως ο άνθρωπος που του έδωσε τα αρνητικά ήταν πράγματι ο φωτογράφος του Φιντέλ.

Την περιέργεια του Τέλπνερ κίνησαν οι ειδήσεις πως άλλες φωτογραφίες του Κόρντα πουλήθηκαν προς 50.000 δολάρια και έτσι αποφάσισε να δει τι ακριβώς περιείχαν, ενώ πλέον φαίνεται ότι ψάχνει αγοραστή.

Πηγή: Megatv

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το