Τοπικά

Άγονοι οι περισσότεροι πλειστηριασμοί ακινήτων που έγιναν χθες σε συμβολαιογραφεία εκτός Βόλου

Σε έναν μόνον από τους έξι τουλάχιστον πλειστηριασμούς ακινήτων, που διενεργήθηκαν χθες για ακίνητα οφειλετών από τη Μαγνησία, σε συμβολαιογραφεία εκτός Βόλου, εμφανίστηκε πλειοδότης και μάλιστα όχι για όλα τα ακίνητα που «βγήκαν στο σφυρί».
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, πλειοδότης φέρεται να εμφανίστηκε μόνον σε έναν πλειστηριασμό, που αφορούσε οικόπεδο εκτός Βόλου και πέντε γραφεία σε κεντρική πολυκατοικία, όχι ωστόσο για όλα τα ακίνητα που αφορούσε ο εν λόγω πλειστηριασμός.
Άγνωστο ωστόσο είναι, αν πλειοδότησε στον πλειστηριασμό η ίδια η τράπεζα, που τα έβγαλε τα ακίνητα στο σφυρί, ή ιδιώτης. Ο πλειστηριασμός διενεργήθηκε σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας χθες το πρωί.
Ωστόσο οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί χθες για ακίνητα οφειλετών από τη Μαγνησία, απέβησαν άγονοι, ενώ ένας ανεστάλη, μέχρι να συζητηθεί στο δικαστήριο η έφεση επί ανακοπής που κατέθεσε τράπεζα, μετά από προσφυγή των οφειλετών. Ο πλειστηριασμός αυτός αφορούσε οικόπεδο με ξενοδοχείο στα προάστια του Βόλου.

Άγονοι απέβησαν οι πλειστηριασμοί, που αφορούσαν διαμέρισμα με αποθήκες και θέσεις στάθμευσης στον Βόλο, κατάστημα στο κέντρο της πόλης, οικόπεδο, καθώς και χωράφι και γήπεδο εταιρείας στη ΒΙΠΕ, ο πλειστηριασμός των οποίων διενεργήθηκε σε συμβολαιογραφείο της Δράμας… Οι υπόλοιποι τέσσερις άγονοι πλειστηριασμοί διενεργήθηκαν σε συμβολαιογραφεία της Λάρισας.
Όπως είναι γνωστό, τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων διενεργούν από το γραφείο τους οι συμβολαιογράφοι, που έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Διενεργούνται τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα.
Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου κατά τον οποίο υποβάλλονται διαδοχικές προσφορές. Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την εκάστοτε μέγιστη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών.

Σε περίπτωση υποβολής προσφοράς κατά το τελευταίο λεπτό του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, ήτοι από ώρα 13.59.00 έως 13.59.59 ή από ώρα 17.59.00 έως 17.59.59 δίδεται αυτόματη παράταση πέντε λεπτών. Για κάθε προσφορά που υποβάλλεται κατά το τελευταίο λεπτό της παράτασης, δίδεται νέα αυτόματη παράταση πέντε λεπτών, εφόσον υποβληθεί μεγαλύτερη προσφορά. Οι παρατάσεις μπορούν να συνεχισθούν για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από την ορισθείσα ώρα λήξης του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, οπότε ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών.
Μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών ανακοινώνεται το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων. Όσοι έχουν λάβει μέρος στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ενημερώνονται αμελλητί για το αποτέλεσμά του. Ο υπάλληλος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού συντάσσει τη σχετική έκθεση κατακυρώνοντας τα πράγματα στον πλειοδότη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το