Τοπικά

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Να καλυφθούν άμεσα οι στεγαστικές ανάγκες των νηπιαγωγείων

Να καλυφθούν άμεσα οι στεγαστικές ανάγκες των νηπιαγωγείων ζητά σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. Παράλληλα, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα στην πλατεία Πανεπιστημίου ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία.
Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

«Τη Μεγάλη Δευτέρα, με κλειστά όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο – σκούπα της Κυβέρνησης για την Παιδεία που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αντιδραστικές αλλαγές για το Λύκειο και τα ΑΕΙ.
Επίσης, στο άρθρο 225, η Κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των Νηπιαγωγείων με προκάτ ακόμα και σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό κίνημα, από τη μεταπολίτευση και μετά, και ιδίως η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), παλεύει για υποχρεωτική Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, δημόσια και δωρεάν. Έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση να την καθιερώσει χωρίς, όμως, να τη συνοδεύσει με την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα διασφαλίζει την εφαρμογή της.

Αντίθετα, από τον προϋπολογισμό για το 2019 που ψηφίστηκε από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (το Δεκέμβρη του 2018) έκοψαν και αυτά τα ελάχιστα 140 εκατομμύρια ευρώ που ήταν για την προσχολική στέγη ως αντιστάθμισμα για τη μη μείωση των συντάξεων. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται σήμερα, να στήσει προκάτ αίθουσες Νηπιαγωγείου, ελαφράς μορφής, με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για 4 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 2 ακόμα, αλλά και σε Γυμνάσια και Λύκεια, δηλαδή δίπλα στα λυκειόπαιδα θα βάλουμε 4χρονα και 5χρονα.
Σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) λέμε «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη διάταξη για στήσιμο προκάτ ως αίθουσες Νηπιαγωγείων. Ζητάμε:
α) Η Κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για ουσιαστική και όχι πρόχειρη ένταξη των νηπίων και προνηπίων στα δημόσια Νηπιαγωγεία.
β) ΟΧΙ άλλα χρήματα στο ΝΑΤΟ και στους επιχειρηματικούς ομίλους. Χρήματα για την Παιδεία.
Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Μεγάλη Δευτέρα 22/4 στις 11.00, στην πλατεία Πανεπιστημίου για να διαδηλώσουμε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το