Τοπικά

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Βόλου: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

«Δίνουμε συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Βόλου καλώντας τους πολίτες να βροντοφωνάξουν και πάλι έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη. Όπως αναφέρει:

«Πυκνώνουμε τις γραμμές του αγώνα:
‣ Γιατί πάρα την εξαντλητική δουλειά, το άγχος για την καθημερινή επιβίωση παραμένει. Γιατί η ακρίβειά που καλπάζει στο σπίτι και στο μαγαζί, εξανεμίζει το εισόδημα. Γιατί η ανασφάλεια και τα αδιέξοδα είναι η νέα ¨κανονικότητα” και δε θα την αποδεχτούμε
‣ Γιατί όσα αντιμετωπίζουμε δεν έπεσαν από τον ουρανό: οι επιπτώσεις του νέου φορολογικού που θα φανούν στις νέες δηλώσεις, οι πλειστηριασμοί κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, τα χρέη που αυξάνονται και οι ατελείωτες χαμένες ρυθμίσεις, οι οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών στον ΕΦΚΑ (που αύξησε μάλιστα τις εισφορές) είναι αποτέλεσμα άδικων και βαθιά αντιλαϊκών πολιτικών που προώθησαν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις
‣ Γιατί βασικά αγαθά όπως η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία διαλύονται για να μετατραπούν ολοκληρωτικά σε πανάκριβο εμπόρευμα και η προστασία της ζωής του λαού παραμένει έρμαιο της κερδοφορίας των λίγων. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες με πρόσφατη στη Θεσσαλία, αλλά και η μαύρη επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών στις 28 του Φλεβάρη, δείχνουν με τον πιο ωμό τρόπο την αλήθεια που κρύβει το σύνθημα «Τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας».
‣ Γιατί μπροστά μας έχουμε χειρότερα. Αυτό προμηνύουν η νέα ύφεση που αγκαλιάζει την Ευρωζώνη ξεκινώντας από την ατμομηχανή της τη γερμανική οικονομία, αλλά και οι αλλεπάλληλες πολεμικές αναφλέξεις στην ευρύτερη περιοχή, η ένταση του εμπορικού ανταγωνισμού ΗΠΑ ΕΕ κίνας, που εκτινάσσει τις τιμές στις πρώτες ύλες.

Η επίθεση που δεχόμαστε έχει ονοματεπώνυμο. Ξέρουμε ότι αντίπαλοί μας είναι:
‣ Η κυβέρνηση της ΝΔ, που μετά τα lockdown έφερε το νέο φορολογικό έκτρωμα σηματοδοτώντας την πιο σκληρή επίθεση που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια. Όμως ,ποιος ξεχνά τα «αντικειμενικά κριτήρια» και το «κλείσιμο χρήσεων» που επέβαλαν διαδοχικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ποιος ξεχνά τα μνημόνια και τη φορολόγηση από το 1ο ευρώ, το χαράτσι του τέλους επιτηδεύματος που επιβλήθηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με υπ. Οικονομικών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο (που σήμερα τον καλούν οι συνδικαλίστηκες ηγεσίες να μας πει τάχα για την συνταγματικότητα του νομοσχέδιου). Ποιος ξεχνά τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το τσάκισμα των συντάξεων που επέβαλλε ο ν. Κατρούγκαλου;
‣ Η Ευρωπαϊκή Ένωση που βάζει πρωταρχικό στόχο την “διεύρυνση της φορολογικής βάσης”, που αποτελεί μάλιστα και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Που μας θεωρεί διαρθρωτικό πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα της εγχώριας και ευρωενωσιακής οικονομίας, όπως λέει σε διάφορες αναλύσεις της
‣ Οι μεγάλοι όμιλοι που κυριαρχούν και θησαυρίζουν στην πλάτη μας, οι τράπεζες με τα ληστρικά επιτόκια και τις τραπεζικές προμήθειες, οι πάροχοι ενέργειας, τα κοράκια των funds, οι ψηφιακές πλατφόρμες που συγκεντρώνουν τη δουλειά έναντι προμήθειας, οι μεγάλοι προμηθευτές που μας πουλάνε πανάκριβα εμπορεύματα, οι ανάδοχοι των μεγάλων έργων που εντείνουν τον λυσσαλέο ανταγωνισμό αξιοποιώντας τα εργαλεία που απλόχερα τους δίνουν κυβερνήσεις και ΕΕ, 2,1 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα θα πάρουν όλοι αυτοί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έχουμε πια πείρα, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια
Με τον αγώνα μας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης
Ενώνουμε την φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό:
Με τα σωματεία των εργαζομένων που παλεύουν και αυτά, όπως και εμείς, για αξιοπρεπές εισόδημα και συνθήκες εργασίας
Με τα παιδιά μας, τους φοιτητές και μαθητές, που διεκδικούν την αναβάθμιση της δημοσίας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης για να μπορούν να σπουδάσουν με αξιοπρέπεια χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειες τους,
Με τη μικρομεσαία αγροτιά που βρίσκεται ξανά στα μπλόκα διεκδικώντας άμεσα μέτρα ανακούφισης των επιπτώσεων της ακρίβειας και προστασία του εισοδήματός τους. Που τα προηγούμενα χρονιά κατάφεραν να επιβάλλουν το αφορολόγητο, που για εμάς είναι ακόμα ζητούμενο.
Δυναμώνουμε την πάλη για:
• Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
• Κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης
• Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.
• Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
• Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
• Άμεση χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και χωρίς προϋποθέσεις σε όλους
Πρέπει να μας προβληματίσει η λογική και η στάση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, που δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι το 11ο Δ.Σ που έγινε στις 23/1/2024 όπου η παράταξη μας έθεσε το ζήτημα για συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και για συμμετοχή στην απεργία στις 28/2/2024 με ορισμό Γενικής Συνέλευσης . Αρνήθηκαν τη συζήτηση για συμμετοχή στην απεργία και όρισαν Γενική Συνέλευση στο τέλος του μηνός Μαρτίου 2024. Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι….
Η λογική ότι μόνο αν κινητοποιηθούν τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα των επαγγελματιών τότε να συμμετέχουμε κι εμείς, ξέροντας ότι αυτές οι πλειοψηφίες είναι κοινωνικοί εταίροι της κάθε κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν οργανώνει τους επαγγελματίες σε αγωνιστική κατεύθυνση με σκοπό να μαζικοποιηθούν οι αγώνες, αλλά απογοητεύει, απομαζικοποιεί.
Είναι ανάγκη να αλλάξουμε ρότα. Κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες να οργανώσουμε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο. Να δείξουμε την πραγματική πλειοψηφία των επαγγελματιών που στενάζει με την φοροαφαίμαξη, την ακρίβεια στη ζωή.
Καλούμε τους επαγγελματίες και τους μικρούς εμπόρους για συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου άσχετα αν ο Εμπορικός Σύλλογος πάρει απόφαση η όχι. Μαζί με τους εργαζόμενους και εμείς στην αντεπίθεση για μια ζωή που τα κέρδη των μεγάλων δεν θα είναι οι ζωές μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 80χρονο που σκότωσε την 87χρονη σύζυγό του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 80χρονο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε…

26 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθη ο 42χρονος που μαχαίρωσε τη σύζυγό του – Νοσηλεύεται φρουρούμενος

Συνελήφθη ο 42χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε την 39χρονη σύζυγό του, το πρωί της περασμένης…

26 Φεβρουαρίου 2024

Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία σε τρεις ημέρες – Αναλυτικά το πώς γίνεται η πληρωμή

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη της διορίας που έχουν οι οδηγοί αυτοκινήτων μέχρι…

26 Φεβρουαρίου 2024

Σκότωσαν, ακρωτηρίασαν και έκαψαν σκυλί

Άγριο θάνατο βρέθηκε ένα σκυλί στην Καβάλα το οποίο βρέθηκε νεκρό, ακρωτηριασμένο και καμένο στην…

26 Φεβρουαρίου 2024

Πεθερός παλαιοχριστιανού: «Να στείλουν σχολείο τα παιδιά – Δεν σκότωσε τον… Νταβέλη»

Χείρα βοηθείας στην κόρη του, Σεβαστή, την σύζυγο του αυτοαποκαλούμενου παλαιοχριστιανού που ζούσε σε λαγούμια…

26 Φεβρουαρίου 2024

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με ηγέτες του Κογκρέσου λίγα 24ωρα πριν από το shutdown

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με ηγέτες του Κογκρέσου αύριο Τρίτη για να…

26 Φεβρουαρίου 2024