Τοπικά

Αγωνιστική εξόρμηση συνταξιούχων στο κέντρο του Βόλου

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, με αφορμή την παγκόσμια μέρα Τρίτης Ηλικίας πραγματοποίησαν σήμερα εξόρμηση στην αγορά του Βόλου (Ερμού με Αντωνοπούλου) μοιράζοντας την ανακοίνωση τους και καλώντας τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετέχουν στην πανθεσσαλική συγκέντρωση, την Πέμπτη και ώρα 10: 30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.  Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 8:30 π.μ. της ίδιας μέρας από το Δημαρχείο του Βόλου.

 

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΜΑΖΙΚΑ -ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ – ΑΔΙΑΚΟΠΑ
ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι κυβερνήσεις είναι εδώ. Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις, να έχουμε δημόσια κοινωνική ασφάλιση και υγεία, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Απορρίπτουμε την λογική ότι έγινε, έγινε. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί στις συντάξεις, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, στα δικαιώματά μας. Δεν τα χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, δεν τα χαρίζουμε σε κανένα επενδυτή.
Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
• Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κανένας επανυπολογισμός στις συντάξεις.
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
• Άμεση απόδοση των πληρωμένων δώρων μας, όχι τα επιδόματα.
• Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας. Άμεση καταβολή των συντάξεων και επανέκδοση των εκκαθαριστικών. Άμεση κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
• Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
• Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
Η Πρώτη του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των συνταξιούχων.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων, οργανώνει πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα.
Την 3η Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη και ώρα 10: 30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας
Όλοι στο δρόμο του αγώνα!!!
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλεφωνά: ΙΚΑ 24210-31307, ΔΗΜΟΣΙΟΥ-30472, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) -23789, ΟΑΕΕ(ΤΑΕ)-38663, ΝΑΤ-21102, ΑΓΕΤ-33863

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το