Τοπικά

Αγωνία στους 77 εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ Μαγνησίας προκαλεί το σχέδιο βιωσιμότητας του Οργανισμού για 2.300 απολύσεις

Μέρες αγωνίας και ανησυχίας ζουν οι 77 εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ της Μαγνησίας λόγω της πρόθεσης της διοίκησης του Οργανισμού μετά από απαίτηση του υπερταμείου να προχωρήσει σε απολύσεις ή αποχωρήσεις 2.300 ατόμων από το σύνολο των 5.800 πανελλαδικά, προκειμένου ο οργανισμός να καταστεί βιώσιμος.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη απεργία με συμμετοχή 100%, ενώ η ομοσπονδία είχε συνάντηση με τους αρμόδιους στο υπουργείο Οικονομικών.

Το σχέδιο βιωσιμότητας των ΕΛΤΑ που κατέθεσε η PWC δρομολογεί την απώλεια 2.300 θέσεων εργασίας, το κλείσιμο 220 καταστημάτων και την περαιτέρω μείωση μισθών.
«Οι εργαζόμενοι αγωνιούν και ανησυχούν για τις εξελίξεις» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στα ΕΛΤΑ της Μαγνησίας κ. Σπύρος Γανιάρης και συμπλήρωσε πως «δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις χιλιάδες δρομολογούμενες απολύσεις, τη μείωση των μισθών που έχει αγγίζει το 40% από την αρχή της κρίσης, στην εκχώρηση του έργου μας σε ιδιώτες ανταγωνιστές, στη μείωση των καταστημάτων και του παρεχόμενου έργου μας. Η απεργία μας είχε μεγάλη επιτυχία ως προς τη συμμετοχή, ενώ συμμετείχαμε και στην πορεία στην Αθήνα για την επίδοση του ψηφίσματος της ομοσπονδίας μας στο υπουργείο Οικονομικών».

Ο ίδιος ανέφερε πως «υπάρχει μια έκθεση της PWC που λέει πως για να έχει βιωσιμότητα ο οργανισμός θα πρέπει να απολυθούν ή να αποχωρήσουν 2.300 άτομα και να κλείσουν 220 καταστήματα. Εμείς αντιδρούμε και λέμε πως το Κράτος θα πρέπει να καταβάλλει τις οφειλές του στα ΕΛΤΑ για την καθολική υπηρεσία που προσφέρει και οι οποίες από το 2013 ανέρχονται στα 250.000.000 ευρώ. Το κράτος θα πρέπει να αποπληρώσει το κόστος των καθολικών υπηρεσιών και σε μια τέτοια περίπτωση ο οργανισμός θα έχει ρευστότητα και θα μπορέσει να λειτουργήσει».
Υπογράμμισε δε πως «η διαβούλευση συνεχίζεται και εντός ημερών η ομοσπονδία μας θα συναντηθεί με τη διοίκηση του οργανισμού για την παρουσίαση του σχεδίου βιωσιμότητας και την κατάθεση προτάσεων. Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις».
Ο κ. Γανιάρης πρόσθεσε πως στη Μαγνησία υπάρχουν αρκετά σημεία διανομής. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν η μονάδα διανομής στον Βόλο, το κεντρικό ταχυδρομείο του Βόλου, τα σημεία των ΕΛΤΑ στη Νέα Ιωνία, το Βελεστίνο, την Ν. Αγχίαλος, τον Αλμυρό, στη Σούρπη, τα τρία νησιά των Σποράδων, την Αγριά, την Αργαλαστή και τη Ζαγορά. Το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και οι εργαζόμενοι στις θυρίδες εξυπηρετούν συνεχώς τον πληθυσμό σε ένα εύρος εργασιών.
Το σύνολο του προσωπικού των ΕΛΤΑ στη Μαγνησία ανέρχονται στα 77 άτομα.

Κοντά στους πολίτες

Παλιότερα με το ποδήλατο, τώρα με το δίκυκλο, ο ταχυδρόμος βρίσκεται παντού στην πόλη και στα χωριά.
«Ο ταχυδρόμος φτάνει καθημερινά μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό και έχει αναπτύξει με τους πολίτες σχέσεις στο πλαίσιο της εξυπηρέτησής τους για διάφορες συναλλαγές. Άλλωστε παρά την ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο όγκος αλληλογραφίας παραμένει μεγάλος, από την πληρωμή των συντάξεων και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ μέχρι διάφορα μικροδέματα. Άλλωστε η ιδιαιτερότητα των ΕΛΤΑ είναι πως οι ταχυδρόμοι παρέχουν τη λεγόμενη καθολική υπηρεσία, δηλαδή μπορούν και φτάνουν παντού. Οι συνάδελφοι με πολλή προσπάθεια έχουν μάθει όλα τα μέρη, όλες τις οδούς και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Γανιάρης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το