Αθλητισμός

Αγωνία για Τορεζάνι-Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του μέσου της Νίκης στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Π.

Η προσοχή όλων στη Νίκη είναι στραμμένη στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Πετριτή. Οι «κυανόλευκοι» προετοιμάζονται εντατικά έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το «διπλό». Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Φράνκο Τορεζάνι, ενώ ετοιμοπόλεμοι εμφανίζονται οι Νίκος Παπαδήμας και Γιάννης Βέργος.

Μόνο για ένα αποτέλεσμα θα παίξει η Νίκη την Κυριακή στην Κέρκυρα απέναντι στον νεοφώτιστο Αστέρα Πετριτή. Το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου έχει ως αποκλειστική επιδίωξη την κατάκτηση των τριών πόντων, ώστε να παραμείνει σε απόσταση… βολής από την κορυφή του 2ου ομίλου.
Δεν τίθεται θέμα για το ότι η Νίκη είναι καλύτερη του Αστέρα. Όμως χρειάζεται να μην τον υποτιμήσει για να μην πέσει θύμα έκπληξης. Ας μην ξεχνάμε πως η ομάδα της Κέρκυρας είχε αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Α.Ε. Καραϊσκάκης την 3η αγωνιστική, ενώ έχει παίξει άλλα δύο ματς μακριά από το «σπίτι» της βάζοντας… δύσκολα στους πρωτοπόρους Ολυμπιακό Βόλου και Διαγόρα Σεβαστής.
Με τους «ερυθρόλευκους» ήταν 0-0 στο ημίχρονο, αλλά τελικά έχασε 3-1, ενώ από την ομάδα της Πιερίας ηττήθηκε με το «φτωχό» 1-0. Να σημειωθεί ότι ο Αστέρας βρίσκεται στην 12η θέση με δύο βαθμούς. Ο άλλος κερδισμένος του πόντος ήταν στο μοναδικό παιχνίδι έδρας με αντίπαλο τους Μαύρους Αετούς (0-0).
Η Νίκη έχει εννέα βαθμούς στο ενεργητικό της με δύο επιτυχίες στο «Π. Μαγουλάς» (3-0 τον Αχιλλέα Ν. και 1-0 τον Θεσπρωτό την περασμένη Κυριακή), ενώ στις δύο προηγούμενες εξόδους της μέτρησε από μία νίκη και ήττα. Κέρδισε 2-0 τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο.
Χωρίς αμφιβολία η Νίκη είναι καλύτερη σε όλες τις γραμμές. Ωστόσο, επιβάλλεται να είναι προσεκτική και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα. Και αυτό διότι το γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας διαθέτει πλαστικό τάπητα, οπότε είναι πιθανό να χρειάζονται κάποιο χρόνο οι «κυανόλευκοι» ώστε να προσαρμοστούν.
Βέβαια, ο Στέφανος Ξηροφώτος γνωρίζει ότι υπάρχει αυτό το θέμα και γι’ αυτό ζήτησε η τελευταία προπόνηση στο Βόλο να γίνει σε πλαστικό τάπητα. Το αίτημά του έγινε δεκτό από τη Διοικούσα Επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος που «έκλεισε» για σήμερα στις 14.30 το γήπεδο της Αγίας Παρασκευής.
Χθες οι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά στο «Παντελής Μαγουλάς». Ο κ. Ξηροφώτος είδε με ικανοποίηση τον Νίκο Παπαδήμα να ακολουθεί όλο το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί την παραμικρή ενόχληση. Έτσι, θα βρίσκεται στη διάθεσή του, όπως και ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Βέργος, αφού δείχνει στις προπονήσεις πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Ερωτηματικό παραμένει μόνο η συμμετοχή του Φράνκο Τορεζάνι, που χθες έβγαλε όλο το προπονητικό πρόγραμμα πλην των ασκήσεων με μπάλα. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα συμμετάσχει στην αποστολή που θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα το πρωί του Σαββάτου. Όπως ανακοινώθηκε, θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Corfu Mare Boutique, που βρίσκεται μόλις 2,2 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κέρκυρας.

Πιο νωρίς αρχίζει
ο αγώνας του Κυπέλλου
Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Όπως είναι γνωστό, η Νίκη κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας στο «Παντελής Μαγουλάς». Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ. Γίνεται κατανοητό πως θα αρχίσει νωρίτερα, αφού σε ένα «νοκ άουτ» ματς υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της παράτασης.
Εφόσον η Νίκη διπλασιάσει τις φετινές της επιτυχίες επί του Θεσπρωτού (μετά το 1-0 στο πρωτάθλημα), τότε στη β’ φάση θα υποδεχθεί τον νικητή της αναμέτρησης Ιστιαία-Ρήγας Φεραίος.

Share
Ετικέτες: ΝίκηΤορεζάνι

Πρόσφατα άρθρα

Γαλλία: Η νέα υπουργός Υγείας δεχόταν πολυτελή αδήλωτα δώρα, όταν δούλευε ως φαρμακοποιός – Την ερευνούν οι Αρχές

Η νέα υπουργός Υγείας της Γαλλίας Agnes Firmin Le Bodo βρίσκεται υπό έρευνα για αποδοχή…

23 Δεκεμβρίου 2023

Cardi B – Offset: Μηνύθηκαν για απλήρωτο ενοίκιο και σημαντικές υλικές ζημιές στο σπίτι όπου διέμεναν στο Μπέβερλι Χιλς

Η Cardi B και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Offset, μηνύθηκαν για απλήρωτο ενοίκιο και…

23 Δεκεμβρίου 2023

Στο προπονητικό τιμ της Ανόρθωσης εντάσσεται ο Γ. Βλιώρας

Στο προπονητικό τιμ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Ανόρθωσης εντάσσεται ο Γιώργος Βλιώρας. Η ανακοίνωση…

23 Δεκεμβρίου 2023

Revenge porn: Άνδρας ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες 44χρονης στο Ίντερνετ – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη

Μία νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένας 47χρονος ανάρτησε στα social…

23 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός σε τροχαίο 45χρονος πυροσβέστης

Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων από τον θάνατο 45χρονου πυροσβέστη που έχασε την…

23 Δεκεμβρίου 2023

Απόλυτη καταστροφή στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Airbus Atlantic – Πάνω από 700 εργαζόμενοι με τροφική δηλητηρίαση

Με απόλυτη αποτυχία εστέφθη το χριστουγεννιάτικο δείπνο που παρέθεσε η Airbus Atlantic στη Δυτική Γαλλία,…

23 Δεκεμβρίου 2023