Τοπικά

Aγωνία για νεαρό ζευγάρι που ήρθε στο Βόλο από τη Γερμανία – Σήμερα τα αποτελέσματα “ύποπτων” δειγμάτων για κορωνοϊό

Θετικό σε κορωνοϊό είναι ένα νεαρό ζευγάρι από τον Βόλο και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για ένα φιλικό τους ζευγάρι, με τον φόβο πως η συνάντηση των τεσσάρων μπορεί να ήταν «μοιραία» για την εκδήλωση της νόσου. Η εμφάνιση των κρουσμάτων δεν σημαίνει σύμφωνα με τους γιατρούς ότι πρέπει να προκαλείται πανικός στην κοινότητα καθώς τέτοιου είδους «αναζοπυρώσεις» θα υπάρχουν στην εξέλιξη της νόσου.

Εξετάζεται από τους γιατρούς εάν το σημείο «μηδέν» για να εκδηλώσει την ασθένεια ένα ζευγάρι από τον Βόλο ήταν η επαφή τους με φιλικό τους ζευγάρι που είχε ταξιδέψει από την Γερμανία στον Βόλο.
Στο «μικροσκόπιο» της παρακολούθησης από τον ΕΟΔΥ βρίσκονται πέντε σχολεία στον Βόλο και μια αθλητική ακαδημία και αυτό γιατί οι γονείς του 30χριονου άντρα που νοσεί και βρίσκονται σε καραντίνα ήταν εκπαιδευτικοί.
Μετά από ενημέρωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο δήμος Βόλου κλείνει τα δημοτικά σχολεία 1ο και 4ο Νέας Ιωνίας, 15ο και 24ο Βόλου και το συστεγαζόμενο 25ο Νηπιαγωγείο.
Στα σχολεία αυτά θα γίνει πλήρης και σχολαστική απολύμανση, όπως άλλωστε και στο σύνολο των διδακτηρίων της πόλης στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Το «κουβάρι» της ιχνηλάτησης των επαφών του ζευγαριού ξετυλίγει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ο ΕΟΔΥ, στον οποίο σήμανε «συναγερμός» την Τρίτη το βράδυ όταν μια 30χρονη γυναίκα στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης και μητέρα ενός δίχρονου παιδιού, επισκέφθηκε εμπύρετη την κλινική ΑΝΑΣΣΑ. Υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό και βγήκε θετικό. Αμέσως μεταφέρθηκε στη μονάδα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού όπου και νοσηλεύεται, με την υγεία της να μην εμπνέει ανησυχία.
Την επόμενη ημέρα σε εξετάσεις υποβλήθηκε ο σύζυγός της καθηγητής φυσικής αγωγής και το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό. Η επιβεβαίωση των δειγμάτων έδειξε ωστόσο πως και ο ίδιος ήταν θετικός σε κορωνοϊό.

Οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να συναντήθηκε σε ορεινή περιοχή των Τρικάλων το Σαββατοκύριακο, με φιλικό του ζευγάρι από τον Βόλο που ήρθε από την Γερμανία και είχε αποφασίσει να περάσει εκεί την καραντίνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο ζευγάρια γευμάτισαν και σε εστιατόριο της περιοχής, με πηγές του πανεπιστημιακού να επιβεβαιώνουν πως ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Το ζευγάρι σύμφωνα με όσα μετέφερε σε φιλικό του περιβάλλον αρνείται πως ταξίδεψε στα Τρίκαλα, αλλά δεν αρνείται πως είχε συνάντηση προ ημερών με τους φίλους τους που ήρθαν από τη Γερμανία. Οι ίδιες πηγές του Πανεπιστημιακού αναφέρουν πως ο βολιώτης αθλητής που ήρθε από τη Γερμανία και η σύντροφός του «σπάσανε» την καραντίνα, αλλά τα τεστ για κορωνοϊό που είχαν υποβληθεί στη Γερμανία, πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα, ήταν αρνητικά. Χθες το μεσημέρι το ζευγάρι των Βολιωτών που ήρθε από τη Γερμανία εμφανίστηκε στο πανεπιστημιακό για εξετάσεις και τα αποτελέσματα θα εκδοθούν σήμερα.
Από την κλινική ωστόσο εξέταση δεν παρουσίαζαν κανένα σύμπτωμα του κορωνοϊού. Σημειώνεται πως σε τεστ δεν υποβλήθηκε το δίχρονο αγοράκι της 30χρονης εγκύου και του γυμναστή, αλλά συστήθηκε καραντίνα, όπως και στους συγγενείς τους.

Στο «μικροσκόπιο» σχολεία
Ο 30χρονος άντρας που εργάζεται σε αθλητική ακαδημία, από την ώρα που η σύζυγος του βρέθηκε θετική την Τρίτη το βράδυ, ενημέρωσε το εργασιακό του περιβάλλον και η κλινική τον ΕΟΔΥ. Η ακαδημία έλαβε χθες απόφαση να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της για προληπτικούς λόγους, παρότι δεν υπήρξε από τον ΕΟΔΥ οδηγία για αναστολή λειτουργίας.

Τα δύο σχολεία της Πρωτοβάθμιας που εργάζονται οι εκπαιδευτικοί γονείς του 30χρονου και τα συστεγαζόμενα με αυτά, θα απολυμανθούν.
Δύσκολη η ιχνηλάτηση
Η ιχνηλάτηση είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καθώς το ζευγάρι είχε κοινωνικότητα.
Αναστάτωση προκλήθηκε και στο δημόσιο. Η δημόσια υπηρεσία όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης γυναίκας , απολυμαίνεται σήμερα, όπως και μια ακόμη μεγάλη δημόσια συστεγαζόμενη υπηρεσία. Η μητέρα της 30χρονης δεν συναντήθηκε με την κόρη της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μητέρα και κόρη συναντήθηκαν ωστόσο την Δευτέρα το απόγευμα, αλλά η μητέρα δεν επέστρεψε την Τρίτη στην υπηρεσία της, καθώς είχε λάβει άδεια , οπότε δεν ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους της. Αμέσως ταξίδεψε για Αθήνα όπου θα πήγαινε να επισκεφθεί συγγενή της, οπότε τέθηκε σε καραντίνα.
Σε καραντίνα βρίσκεται η μητέρα και ο πατέρας του 30χρονου εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει ακόμα καμία οδηγία για επιπλέον -από τα ισχύοντα- μέτρα στο σχολείο, όπου θα υπάρξει απολύμανση, για να ανοίξουν κανονικά την Τρίτη. Στην αθλητική ακαδημία που εργάζεται 0 30χρονος ανέμεναν τα επίσημα διασταυρωμένα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά πριν την τελική έκδοσή τους είχαν λάβει απόφαση για αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους.
Επίσης από την 30χρονη γυναίκα και τον σύζυγό της γυναίκα ζητήθηκε από το Νοσοκομείο να δώσουν λίστα με τις κοινωνικές επαφές και συναντήσεις τους όλο το τελευταίο 15νθήμερο.
Σημειώνεται ότι παρ΄όλο τον μεγάλο θόρυβο, μόλις χθες το μεσημέρι ο βολιώτης αθλητής που ήρθε από τη Γερμανία, έσπευσε στο Πανεπιστημιακό για να υποβληθεί με τη φίλη του σε εξετάσεις, αλλά σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεν έφεραν κανένα σύμπτωμα του ϊού.

Πως διαχειρίστηκε η ΑΝΑΣΣΑ την 30χρονη έγκυο
Σύμφωνα με την κλινική, η δειγματοληψία έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για λήψη και επεξεργασία δειγμάτων για SARS-COV-2, που βρίσκεται εντός του Πολυιατρείου της ΆΝΑΣΣΑ (). Η ασθενής προσήλθε ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού και κατόπιν παραπομπής της από τον θεράποντα ιατρό της.
Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία, έχει οργανωθεί για το σκοπό αυτό και βρίσκεται εκτός των εγκαταστάσεων της Κλινικής και στο χώρο του Πολυιατρείου της. Η ξεχωριστή είσοδος που διαθέτει ο συγκεκριμένος χώρος και η απομόνωσή του από το υπόλοιπο Πολυιατρείο, διασφαλίζουν την αποφυγή οποιασδήποτε διασποράς του
ιού.
Η λήψη του στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος έγινε από κατάλληλα εκπαιδευμένο από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (Ε.Ν.Λ.) Επαγγελματία Υγείας της κλινικής ΆΝΑΣΣΑ, χρησιμοποιώντας όλα τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Το αποτέλεσμα του δείγματος ήταν θετικό για το νέο κορωνοϊό, οπότε ενημερώθηκαν η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της Κλινικής, ο
θεράπων ιατρός της και ο ΕΟΔΥ. Η ασθενής παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς (Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας) για την περαιτέρω νοσηλεία της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το