Αθλητισμός

Αγώνες πεζοπορίας σε βουνό και άσφαλτο

φυσιολάτρης

O Αθλητικός Πεζοπορικός, Ορειβατικός Σύλλογος Φυσιολάτρης, διοργανώνει το 1ο Pilio Trail City Run Festival στο Βόλο, στις  13 και 14 Ιουνίου 2015, με αγώνες βουνού και ασφάλτου. Η διοργάνωση έχει στόχο να γνωρίσουν οι αθλητές που θα έρθουν από μακριά τα μονοπάτια της περιοχής μας, τα οποία βρίσκονται περιμετρικά του Βόλου και ενώνουν τα χωριά Φυτόκο, Μακρυνίτσα, Σταγιάτες, Πορταριά, Κατηχώρι, Άλλη Μεριά και επιπλέον να ενισχυθεί το “Ορφανοτροφείο Βόλου”.

Αυτό το διήμερο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας 24,5 χιλ. που θα περνά περιφερειακά από έξι χωριά του Πηλίου (Φυτόκο-Μακρυνίτσα-Σταγιάτες-Πορταριά-Κατηχώρι-Άλλη Μεριά) και θα τερματίζει μέσα στην πόλη, με 1398μ. θετική υψομετρική,  ως τελευταίο τεστ  ενόψει του Μαραθώνιου Ολύμπου. Επίσης θα γίνει μία ανάβαση 3 χιλ. με θετική υψομετρική 441μ.  και δύο αγώνες, ένας 10 χιλ. κυκλικά της πόλης και 1000μ. στην παραλία για τα παιδιά.

Volos Regional Trail 24,5 χλμ.

Ο αγώνας είναι ημιορεινός, απόστασης 24,5 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 9.100μ. είναι σε μονοπάτια (37,84%), 5.100 σε καλντερίμι (20,81%), 7.400μ. σε χωματόδρομο (30,30%), 2.000 άσφαλτο (8,16%) και 600μ. τσιμεντόδρομο (3,16%). Το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας είναι από τα 209μ.  έως τα 710μ.,  ενώ η θετική υψομετρική διαφορά είναι 1398μ . Είναι δρόμος με απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών.

χαρτης βολος

 

Ascent  Makrinitsa

Ο αγώνας είναι 3 χιλ ανάβαση στα εξαιρετικά μονοπάτια της ιστορικής Μακρυνίτσας. Η θετική υψομετρική διαφορά που έχουμε σε αυτή την απόσταση είναι τα  441μ. ξεκινώντας από τα 175μ. και τερματίζοντας στα 648μ. Απευθύνεται σε αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους στην ανάβαση και να δυναμώσουν τα πόδια τους ενόψει  του δύσκολου Μαραθωνίου του Ολύμπου.

χάρτης μακρινίτσα

Volos City Core

Η διαδρομή αυτού του αγώνα ξεκινάει από την Παραλία της πόλης και τερματίζει σε αυτή. Είναι μια γρήγορη διαδρομή με ελαφρά σχεδόν ανεπαίσθητη αυξανόμενη ανηφόρα στα πρώτα 5,250 μ. και αντίστοιχα κατηφόρα τα επόμενα 4,750μ. Περνάει από κεντρικούς δρόμους και από αξιοθέατα της πόλης.

χάρτης βολος

Παιδικός αγώνας   Kids Run

παιδιά

Ο παιδικός αγώνας είναι η καλύτερη ευκαιρία για την διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρότερες ηλικίες, δεδομένου ότι απευθύνεται στους μελλοντικούς αθλητές, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η  διαδρομή των 1.000μ. θα διεξαχθεί στην παραλία της πόλης μας και αποτελεί κίνητρο για την συμμετοχή των παιδιών, μιας και συνδυάζει απόλυτα τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι στο Ηρώο παρουσία γονιών και επισκεπτών όπου θα εμψυχώνουν και θα επιβραβεύουν την προσπάθεια των νεαρών αθλητών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το