Αθλητισμός

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Γορίτσα

Η ερασιτεχνική ομάδα ορεινής ποδηλασίας Βόλου, MTB4FUN VOLOS, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «ο αγώνας θα είναι μορφής Ολυμπιακού XCO, ανοικτής κατηγορίας (ΟΡΕΝ) και θα διεξαχθεί στην αγαπημένη βάση της ομάδας, το λόφο της Γορίτσας. Η εκκίνηση (και ο τερματισμός) θα λάβει χώρα στην πλατεία του λόφου, στις 11:00 π.μ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σύλλογοι, ομάδες, και όσοι γνωρίζουν το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας ή ανεξάρτητοι αθλητές.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τμήμα μονοπατιών και χωματόδρομων του λόφου με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και θέα, τα οποία θα δοκιμάσουν τη φυσική και τεχνική κατάσταση των αθλητών, όσο και την αντοχή, αυτών και των ποδηλάτων τους. Αναλυτικότερα, πρόκειται για 4 στροφές των 5.3 χλμ, με ~1χλμ προ-εκκίνηση. Στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει κατάταξη και απονομή ανά ηλικιακή κατηγορία.

Κάθε αθλητής συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και φέρει την απόλυτη ευθύνη της υγείας και ασφάλειάς του ή τυχόν ζημιών επί του εξοπλισμού του. Απαραίτητη, και αυτονόητη προϋπόθεση για να λάβει εκκίνηση, θεωρείται ο βασικός προστατευτικός εξοπλισμός (κράνος, γάντια, γυαλιά)! Η δήλωση συμμετοχής είναι δυνατή έως και 2 ώρες πριν την εκκίνηση. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να παρευρίσκονται στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση! Τυχόν δυσμενή καιρικά φαινόμενα δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή της συνάντησης, εκτός και εάν διαφορετικά αποφασίσει η οργανωτική επιτροπή την ημέρα του αγώνα, ή με ανακοίνωση νέας ημερομηνίας εγκαίρως.
Ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας είναι επαγγελματίες της πόλης μας, σχετικοί, και μη με το άθλημα, όπως τα καταστήματα ποδηλάτων: Υιοί Μιλτ. Πολύζου, ARABATZIS BIKES, AGIS BIKES, Dr Bike, και GATSOULIS BIKES, και τα PHARMNET.GR (Φαρμακείο/Ηλεκτρονικό φαρμακείο) και Μount Pelion (Βιολογικό Μέλι), και φυσικά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου. Πέραν αυτών, σημαντικότατη είναι η συμβολή των φίλων και των μελών της ομάδας, και η εξαρχής θετική αντιμετώπιση και υποστήριξη της όλης ιδέας από τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Βόλου.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το