Τοπικά

Αγώνας για τις απολύσεις στη ΒΙΣ από το Εργατικό Κέντρο Βόλου-Άρχισαν οι επαναλαμβανόμενες απεργίες

egkatastaseis_big_picture2

«Οι εργαζόμενοι στη ΒΙΣ, στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις των 31 συναδέλφων τους και στην εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εργοστασίου δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους και την Κοινωνία του Βόλου, γιατί η υπόθεση που υπερασπίζονται, το δικαίωμα στην εργασία, είναι υπόθεση όλων μας», τονίζει η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, που επισκέφθηκε το πρωϊ το εργοστάσιο όπου ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι τον απεργιακό τους αγώνα (24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή), για να μην πεταχτούν στον δρόμο οι 31 συνάδελφοί τους.

“Με τα πρώτα σκοτάδια, η περιφρούρηση στον χώρο του εργοστασίου της ΒΙΣ άρχισε, η συμπαράσταση εκδηλώθηκε με απτό, αποφασιστικό τρόπο, κάτι, άλλωστε, που ήταν και ομόφωνη απόφαση της χθεσινής Ολομέλειας της Διοίκησης του ΕΚΒ, και έτσι ακριβώς θα συνεχισθεί μέχρις ότου ο ιδιοκτήτης της Εταιρίας, κ. Φιλίππου, συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους που όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν για ν’ αυξάνει τα κέρδη του, με τον απάνθρωπο και απαξιωτικό αυτό τρόπο.

Ανάλογο μήνυμα στέλνει ο συσπειρωμένος αγώνας και προς τους βουλευτές του Νομού, προειδοποιώντας τους πως, τη φορά αυτή, οι εργαζόμενοι δεν θα αρκεσθούν σε λόγια «συμπάθειας» ούτε στην αοριστολογία των «υποσχέσεων» και των «εθιμικών συσκέψεων» στην Αθήνα, που καταλήγουν πάντα να γίνονται ο «προθάλαμος» των δυσμενών τετελεσμένων σε βάρος τους!Τη φορά αυτή αξιώνουν χειροπιαστές λύσεις, κυρίως από εκείνους, που, προεκλογικά δεσμεύονταν στο …όνομά τους και έκαναν «σύνθημά» τους την …υπηρέτηση των συμφερόντων τους, για να πάρουν την ψήφο τους!

Αυτή, λοιπόν, την υπόσχεση ας αποδείξουν ότι επιθυμούν όντως ή είναι ικανοί να τηρήσουν, πηγαίνοντας κόντρα στα αντεργατικά Μνημόνια, που αποθρασύνουν τους Βιομήχανους να ισοπεδώνουν τα πάντα!

Το ΕΚΒ απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα Σωματεία, τα Συνδικαλιστικά στελέχη και τους εργαζόμενους, να βρεθούν την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής για τη ΒΙΣ, εκδηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους.
«Ο Βόλος, η Μαγνησία δεν αντέχουν και δεν θα επιτρέψουν άλλη ανεργία! Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι καλά»,  τονίζει η Διοίκηση του ΕΚΒ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το