Τοπικά

Αγώνας δρόμου από τους “Φίλους του Νοσοκομείου” για τον Ξενώνα Φιλοξενίας 

Εντός του 2018 θα γίνει προσπάθεια για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών στο κτίριο το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Νοσοκομείου και περιήλθε στην κυριότητά του για 99 χρόνια μετά από ανταλλαγή κτιρίων με υπουργείο Πολιτισμού.

Το θέμα του Ξενώνα ήταν κεντρικό στη χθεσινή εκδήλωση κοπής πίτας των Φίλων του Νοσοκομείου στο Παρκ, όπου μίλησαν τόσο η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργία Σταγάκη, όσο και ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός.

Εξάλλου οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη δομή. Και τελικά ήρθε η στιγμή που ο στόχος δείχνει να επιτυγχάνεται.
Χθες η διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στο κτίριο. Ο κ. Δραμητινός σημείωσε πως «το κτίριο χρειάζεται μια γενική ανακατασκευή. Θα απαιτηθούν πολλές εργασίες και ελπίζουμε να μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε μέσα στο 2018. Οι παρεμβάσεις ίσως απαιτήσουν και πολλαπλή χρηματοδότηση. Πάντως προς το παρόν έχουμε το ενδιαφέρον του ευεργέτη κ. Χαράλαμπου Τσιμά, αλλά και άλλων δωρητών που θέλουν να συνδράμουν».

Από την πλευρά της η κ. Σταγάκη τόνισε πως οι «Φίλοι του Νοσοκομείου» συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια δράσης και στήριξης κοντά στον ασθενή. Τα μέλη μας αγγίζουν τα 200, ενώ καθημερινά 25 εθελόντριες έρχονται στο Νοσοκομείο και συμπαραστέκονται στους ασθενείς με διάφορους τρόπους».

Η ίδια υπογράμμισε πως «το σημαντικό γεγονός για τη φετινή χρονιά είναι η παραχώρηση του κτιρίου στο Νοσοκομείο Βόλου για να στεγαστεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών. Οι αποφάσεις ανταλλαγής χρήσης των κτιρίων μας ήρθαν και μπορούμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο».

Η κ. Σταγάκη συμπλήρωσε πως «θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα από πέντε δωμάτια που θα έχουν λουτρό, ενώ θα λειτουργεί και κουζίνα. Στόχος μας μέσα στο 2018 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κτίριο. Ο ξενώνας θα εξυπηρετήσει πολλούς ασθενείς που έρχονται από τα νησιά, την χερσαία περιφέρεια και θέλουν να διαμείνουν για μια ή δύο ημέρες. Επίσης και για τους καρκινοπαθείς ο ξενώνας αποτελεί μια σημαντική λύση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το