Τοπικά

Αγωγή για τροχαίο ατύχημα μπροστά στο 304 ΠΕΒ

Το πρόβλημα με τα σαμαράκια στην εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του 304 ΠΕΒ, που βέβαια ακόμη δεν έχει λυθεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του εν λόγω δρόμου, έρχεται πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς μία Βολιώτισσα και ένας Βολιώτης κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου, με την οποία ζητούν υλική και ηθική αποζημίωση για ατύχημα που υπέστη το αυτοκίνητό τους.
Η αγωγή στρέφεται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, κατά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κατά του ελληνικού Δημοσίου και ζητείται το ποσό των 6.500 ευρώ συνολικά και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ για υλικές ζημιές που είχε υποστεί το όχημά τους και 1.500 ευρώ για ηθική βλάβη από το ατύχημα.

Στην αγωγή αναφέρεται το ιστορικό του ατυχήματος, που είχε σημειωθεί στις 10 Ιουλίου 2015 και ώρα 02.30. Το ΙΧ οδηγούσε η Βολιώτισσα και συνεπιβάτης ήταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος, Βολιώτης επίσης. Το αυτοκίνητο κινούταν στο ύψος του 304 ΠΕΒ, οι καιρικές συνθήκες ήταν πάρα πολύ καλές, με επαρκή τεχνητό φωτισμό και χωρίς κανένα φυσικό φαινόμενο, που να επηρεάζει την ορατότητα των οδηγών {π.χ. υγρασία, ομίχλη, καταχνιά κλπ}.
«Και ενώ η ενάγουσα κινούταν με ταχύτητα περί τα 50-60χλμ.ώρα, και παρά το γεγονός ότι οδηγούσε με διαρκώς τεταμένη την προσοχή της και συνετά, έχασε τον έλεγχο του οχήματός της, με συνέπεια να επιπέσει επάνω στα διαχωριστικά σιδερένια κιγκλιδώματα, που βρίσκονται επί της τσιμεντένιας διαχωριστικής νησίδας και να προκληθούν σοβαρές και εκτεταμένες υλικές ζημίες στο όχημά κυριότητος του ενάγοντα».
Η ενάγουσα, αναφέρεται στην αγωγή, «απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός της λόγω της ύπαρξης σοβαρών και μεγάλων ανωμαλιών στο οδόστρωμα, εξαιτίας κακοτεχνιών και ελλιπούς τεχνικής συντήρησης. Ειδικότερα στο εν λόγω σημείο κατά μήκος τουλάχιστον τριών χιλιομέτρων σε πολλαπλά και συνεχόμενα σημεία του οδοστρώματος υφίστανται λάκκοι, σαμαράκια, λακκούβες, φθαρμένη άσφαλτος, εξογκώματα, μεγάλες και εναλλασσόμενες κλίσεις (από 7 έως 19 εκατοστά), που καθιστούν ακατάλληλο το οδόστρωμα και άκρως επικίνδυνη την οδήγηση και την κυκλοφορία των οχημάτων».

Ωστόσο από την αγωγή προκύπτει και ζήτημα διχογνωμίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών, για το ποια έχει την ευθύνη συντήρησης του εν λόγω δρόμου, καθώς όπως σημειώνεται, «σύμφωνα και με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 8727/16.11.2015 έγγραφο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γεν. Γραμ. Υποδομών, Γεν. Δ/νση Συγκοιν. Υποδομών, η συντήρηση και η τεχνική αστυνόμευση της Ε.Ο του τόπου του συμβάντος ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ειδικότερα αναφέρεται ότι το έργο: «Κατασκευή έργου βελτίωσης σύνδεσης Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘ.Ε. και την πόλη του Βόλου» το οποίο χωροθετείται στην περιοχή του θέματος, δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε από υπηρεσίες της (τέως) Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του υπουργείου, έχει δε παραδοθεί διοικητικά για χρήση στη ΔΤΕ της Π-Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ήδη από τις 18-09-2014.

Εντούτοις όμως σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 8112/02.12.2015 έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δ/νση Τεχνικών Έργων, Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων, αναφέρεται ότι το εν λόγω οδικό τμήμα ανήκει στο Βασικό Εθνικό Δίκτυο και αρμόδιο διά την κατασκευή και ανακαίνιση (αποκατάσταση κακοτεχνιών) είναι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και όχι η Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. Προκύπτει δηλαδή ότι μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών υφίσταται διχογνωμία ως προς το ποιος φέρει την ευθύνη, με τον ένα φορέα να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον».
Το ποσό των 5.000 ευρώ ζητείται από τον ενάγοντα να καταβληθεί νομιμοτόκως από τους εναγόμενους και να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή λόγω του ότι η επιβράδυνση της εκτέλεσης θα επιφέρει στον ενάγοντα σημαντική ζημία, καθώς δεν διαθέτει τα χρήματα από ιδία κεφάλαια για αγορά έτερου αυτοκινήτου, ενώ η οικονομική του κατάσταση είναι σε μέτρια επίπεδα, καθώς είναι απλός ιδιωτικός υπάλληλος, με απολαβές απλού υπαλλήλου, καθώς και λόγω της εν γένει οικονομικής κρίσης που πλήττει συνεχώς τα τελευταία έτη τη χώρα μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αεροπορική τραγωδία στον Καναδά: Έξι νεκροί από συντριβή αεροπλάνου που μετέφερε εργάτες ορυχείου

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη σε απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Καναδά όταν…

24 Ιανουαρίου 2024

Ο Μιράντα και η παρέα του διέλυσαν την οικοδέσποινα – Συγχαρητήρια από Νίκη

Θέση για τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής έκλεισαν η Ισημερινή Γουινέα και η Νιγηρία.…

24 Ιανουαρίου 2024

Στους δρόμους βγήκαν οι αγρότες – Δεν αποκλείουν κλιμάκωση – photos

Στον περιφερειακό του Βόλου και στη συνέχεια στον Ριζόμυλο κατευθύνθηκαν οι αγρότες, του Πηλίου και…

24 Ιανουαρίου 2024

Το Σάββατο με Καμπανιακό η Νίκη

Όπως αναμενόταν, η Νίκη θα αντιμετωπίσει τον Καμπανιακό εκτός έδρας το ερχόμενο Σάββατο, αφού την…

24 Ιανουαρίου 2024

34χρονη κατήγγειλε το 56χρονο αφεντικό της ότι προσπάθησε να την «πουλήσει» για σεξ

Xειροπέδες σε έναν 56χρονο επιχειρηματία για απόπειρα βιασμού, απόπειρα μαστροπείας και σωματικές βλάβες σε βάρος…

24 Ιανουαρίου 2024

Στην αποστολή του Άρη ο Κουέστα αλλά αμφίβολη η συμμετοχή του

Το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί πρώτιστο στόχο του Άρη για φέτος. Οι «κίτρινοι» βλέπουν ότι έχουν…

24 Ιανουαρίου 2024