Τοπικά

Αγωγή 1 εκ. ευρώ εναντίον δημοσιογράφων καταθέτει ο Ν. Πρίντζος για «πόλεμο» σε βάρος της ΕΒΟΛ

Δημοσιογραφικό «πόλεμο» σε βάρος της ΕΒΟΛ κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, κατονομάζοντας συγκεκριμένα το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι Smile και τους δημοσιογράφους Καλόγηρο και Ντάσκα, τους οποίους χαρακτήρισε ψεύτες και θλιβερούς συκοφάντες που επιχειρούν να πλήξουν το ΕΒΟΛ και να αποδυναμώσουν τη Συνεταιριστική Οργάνωση. Ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή ύψους 1 εκ. ευρώ.

Η καταγγελία αφορά το περιεχόμενο εκπομπής που προβάλλεται από τη περασμένη Δευτέρα καθημερινά στο συγκεκριμένο κανάλι, με τη συμμετοχή των δυο δημοσιογράφων και άλλων καλεσμένων στο πάνελ. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πρίντζος κατηγορήθηκε στην εκπομπή για υποβάθμιση της συνεταιριστικής οργάνωσης από δευτεροβάθμια σε πρωτοβάθμια, αλλά και για τη διανομή διαφήμισης στον τοπικό Τύπο με αντικείμενο την προβολή της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εκπομπή ζήτησε από τον κ. Πρίντζο να μιλήσει τηλεφωνικά και οι δυο δημοσιογράφοι του υπέβαλαν ερωτήσεις με σκοπό να βλάψουν την συνεταιριστική οργάνωση και τον ίδιο, όπως αν υπήρξε δικαστική δικαίωση εργαζομένου που απολύθηκε, αν έχει επιβληθεί απαγόρευση στους εργαζόμενους να σχολιάζουν τη Διοίκηση, αλλά και ερωτήσεις για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού του εργοστασίου, αφήνοντας αιχμές για παράνομη μεταφορά βοθρολυμάτων.

Ο κ. Πρίντζος τόνισε σήμερα ότι η συνεταιριστική οργάνωση του Βόλου είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα και ότι η ΕΒΟΛ αποτελεί μια εμβληματική επιχείρηση για την ευρύτερη περιοχή. «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έλεγχο από Πολιτεία, Περιφέρεια, ΟΤΑ και Δικαιοσύνη», είπε και διαμήνυσε ότι η απάντηση θα είναι αμείλικτη προς οποιονδήποτε επιχειρήσει με συκοφαντίες να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της ΕΒΟΛ.

Δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία για τις απολύσεις εργαζομένων, επισήμανε ότι τα τελευταία 14 χρόνια απολύθηκαν μόνο 3 υπάλληλοι, ενώ κατά το ίδιο διάστημα ο αριθμός του προσωπικού αυξήθηκε από 90 σε 137 άτομα. Για τον εργαζόμενο που απολύθηκε και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ο κ. Πρίντζος είπε ότι, αρχικά απασχολούνταν ως εξωτερικός συνεργάτης της ΕΒΟΛ και ο ίδιος πρότεινε να προσληφθεί στην γαλακτοβιομηχανίας ως μόνιμο. Ωστόσο, η επαγγελματική του πορεία – όπως είπε – δεν ικανοποιούσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που εισηγήθηκαν την απόλυσή του. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα καθώς η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του οι ποσότητες επεξεργασίας γάλακτος αυξήθηκαν από 12 τόνους στους 40 τόνους ημερησίως, γεγονός που επέβαλε και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού. Πρόκειται για μια επένδυση, όπως είπε, συνολικής δαπάνης 300.000 ευρώ, χάρις στην οποία επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας σε 24ωρη βάση. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης, όπως είπε, τα λύματα μεταφέρονται στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το