Τοπικά

Άγνωστοι βανδάλισαν με συνθήματα το σχολικό συγκρότημα των 1ου Γυμνασίου-1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας 

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε για τους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Ιωνίας η χθεσινή μέρα, καθώς φτάνοντας στα σχολεία τους αντίκρισαν συνθήματα που είχαν αναγραφεί στους τοίχους και τις κολόνες του αύλειου χώρου.
Η απογοήτευση ήταν έντονη, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες για να καλλωπίσουν και να εξωραΐσουν τον αύλειο χώρο και να γίνει πιο ελκυστικό το σχολικό συγκρότημα, το οποίο έχει πολλά χρόνια που ανεγέρθηκε.
Τα συνθήματα με μπλε χρώμα φαίνεται παραπέμπουν στην ομάδα ορόσημο της Νέας Ιωνίας, τη Νίκη Βόλου, ενώ σε τέσσερις κολόνες έχει αναγραφεί και η ημερομηνία ίδρυσης του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

«Ήρθα προχθές Κυριακή το απόγευμα στο σχολείο και αντίκρισα στον αύλειο χώρο να υπάρχουν βανδαλισμοί με συνθήματα που φαίνεται ότι προέρχονταν από οπαδούς της Νίκης Βόλου» τόνισε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Βάσσα Παρασκευά, προσθέτοντας πως «ήταν η πρώτη φορά φέτος που σημειώθηκαν βανδαλισμοί μετά από την προσπάθεια που κάναμε με τους μαθητές να κρατάμε το σχολικό περιβάλλον σε ένα υψηλό επίπεδο και να το καμαρώνουμε. Μάλιστα με τη συνδρομή του Δήμου Βόλου ενταχθήκαμε σε πρόγραμμα και αντικαταστάθηκαν τα κάγκελα, ενώ ελαιοχρωματίστηκε και ο περίβολος».

 

Η ίδια εξηγώντας τους λόγους που νιώθει πολύ στεναχωρημένη με αυτό που έγινε, τόνισε πως «είμαι γέννημα-θρέμμα της Νέας Ιωνίας, αγαπάω πολύ την περιοχή μου, ενώ διατελώ και αντιπρόεδρος στην πολιτιστική Εστία «Ίωνες». Μάλιστα με την αείμνηστη Αϊβαζόγλου είχαμε δημιουργήσει τον τόμο για την ιστορία της Νίκης Βόλου με πλούσιο υλικό και το οποίο ακόμη και τώρα το διαθέτουμε. Επίσης το Μουσείο της Πόλης μάς διέθεσε τα μεγάλα πόστερ που στεγάζονταν στον δεύτερο όροφο και αναφέρονται στην ιστορία της Νέας Ιωνίας, αλλά και της Νίκης Βόλου, τα οποία θα εκθέσουμε στον χώρο μας. Θα κοσμήσουμε την αίθουσα με πόστερ που αναφέρονται στις πρώτες συνθέσεις της Νίκης και τις επιτυχίες της. Επίσης το σχολείο μας είναι ιστορικό, έχει τεράστιους δεσμούς με τη Νέα Ιωνία, από εδώ έχουν αποφοιτήσει μαθητές που στελέχωσαν τις ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ της Νίκης και βέβαια πάρα πολλοί είναι φίλαθλοι της ομάδας αυτής».

Η κ. Παρασκευά επισήμανε πως «κάνω έκκληση στους παράγοντες Νίκης, πρώτον, αν μπορούν να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα και δεύτερον, να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έγιναν, με την έννοια να αναλάβουν τον καθαρισμό των συνθημάτων. Έτσι θα αποτελέσουν και ένα πολύ καλό παράδειγμα για τους μαθητές που απογοητεύτηκαν με τους βανδαλισμούς που έγιναν».
Σημείωσε δε πως «πριν καιρό είχαν έρθει από τη Νίκη και μας είχαν πει ότι θέλουν να μιλήσουν στους μαθητές και να δώσουν υποτροφίες. Εμείς τους απαντήσουμε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί με άδεια από τη Δευτεροβάθμια. Τώρα τους καλούμε να έρθουν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, καθώς το σχολείο μας δεν έχει χρήματα για να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το