Τοπικά

Άγνωστοι έσπασαν τζάμια στο 9ο Γυμνάσιο

Σημαντικές ζημιές με σπάσιμο παραθύρων στο κτίριο, αλλά και στο κυλικείο, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χυμοί και φαγώσιμα, προκάλεσαν άγνωστοι το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Μια δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε για τους μαθητές και τους καθηγητές η προχθεσινή έλευσή τους στο σχολείο, καθώς με δυσφορία είδαν τζάμια να έχουν σπάσει και τα γυαλιά να έχουν γεμίσει σημεία του δαπέδου.
Όπως διαπιστώθηκε, άγνωστοι είχαν εισέλθει στο σχολείο προξενώντας ζημιές. Η διεύθυνση του σχολείου αμέσως κάλεσε την Αστυνομία, αλλά και τον Δήμο για να παρέμβει για την αποκατάσταση των ζημιών.
Στεναχωρημένη με την όλη εξέλιξη η διευθύντρια του σχολείου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου δήλωσε πως «οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο αίθριο και εσωτερικό κτίριο του σχολείου σπάζοντας κάποια τζάμια από τα μικρά παράθυρα. Στη συνέχεια εισήλθαν στις σκάλες και έσπασαν ένα κάδρο. Ακολούθως έσπασαν τζάμια του κυλικείου και αφαίρεσαν χυμούς και κάποια φαγώσιμα».
Μέχρι και χθες οι άνθρωποι του κυλικείου μάζευαν τα γυαλιά από τα σπασμένα τζάμια.
Το 9ο Γυμνάσιο έχει την ιδιαιτερότητα ένα τμήμα της πίσω πλευράς του κτιρίου να διαθέτει μικρά παράθυρα με τζάμια εκ των οποίων μερικά έχουν σπάσει εδώ και καιρό, επομένως εισερχόμενοι στον υπαίθριο χώρο βρίσκονται σε απόσταση «βολής» για να εισέλθουν και στο κτίριο.
Μάλιστα στον υπαίθριο χώρο είχαν τοποθετηθεί και παγκάκια για να κάθονται στα διαλείμματα οι μαθητές, από τα οποία εξωσχολικοί άρχισαν να κόβουν κομμάτια από ξύλα. Γι’ αυτό και χθες αφαιρέθηκαν λόγους προστασίας.
Η διευθύντρια επισήμανε πως «οι δράστες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τους ορόφους του κτιρίου, όπου σε κάθε αίθουσα έχουμε ψηφιακό εξοπλισμό. Και μπορεί όλες οι αίθουσες να κλειδώνονται, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο δύσκολο είναι κάποιος να τις σπάσει και να εισέλθει».
Χθες στο σχολείο μετέβη και στέλεχος του Δήμου για να δει από κοντά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.
Η κ. Χατζηκυριάκου ανέφερε πως «εμείς ζητάμε να τοποθετηθούν κάποια κάγκελα ανάμεσα στα παράθυρα που είναι κενά, ώστε να μην εισέρχονται από εκεί οι εξωσχολικοί».
Για κάποιους εξωσχολικούς ένα τμήμα του σχολείου είναι σαν καταφύγιο για να προκαλέσουν καταστροφές.
«Προσπαθούμε να ομορφύνουμε το σχολείο, να κάνουμε συνεχώς παρεμβάσεις και κάποιοι εξωσχολικοί προκαλούν ζημιές. Ακόμη και τον ξύλινο φράκτη που είχαμε για τον κήπο, έριξαν. Θέλουμε να κάνουμε ένα σχολείο πρότυπο δουλεύοντας ασταμάτητα και είναι κρίμα να προκύπτουν τέτοια γεγονότα. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς τους εξωσχολικούς, γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το