Ελλάδα

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα κατά προσφύγων σε χωριά του Έβρου

Yβριστικά συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών έγραψαν στους εξωτερικούς τοίχους περισσότερων από επτά δημόσιων κτιρίων αλλά και εγκαταλελειμμένων σπιτιών άγνωστοι τις προηγούμενες μέρες σε χωριά του Έβρου. Ο άγνωστοι δεν δίστασαν να γράψουν συνθήματα ακόμη και έξω από ένα νηπιαγωγείο.
«Ζήτω το ΕΘΝΟΣ. Ζήτω το 1940 Κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ οι Λαθρομετανάστες και οι κουκούεδες» έγραφε μεταξύ άλλων ένα από τα συνθήματα που έγραψαν οι άγνωστοι. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Ορεστιάδα και στο χωριό Αμόριο Έβρου.
Μιλώντας στο ethnos.gr ο Σιδέρης Μιχαηλίδης-μέλος της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ-τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας να προχωρήσει στον καθαρισμό των κτιρίων.

«Τους προειδοποιούμε: το KKE ποτέ του δεν πτοήθηκε ούτε θα πτοηθεί από τα φασιστικά εκτρώματα. Τέτοιες ενέργειες έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ένταση της πολιτικής δραστηριότητας, κουβέντα με τον κόσμο, άτομο το άτομο, ώστε να βρίσκει χώρο να εκφράζεται η γνήσια λαϊκή δυσαρέσκεια, να κερδίζονται συνειδήσεις με την ταξική γραμμή. Ταυτόχρονα χρειάζεται ο λαός να βάζει στην άκρη κάθε απόγονο των ταγματασφαλιτών, που τολμάει να μιλά για πατριωτισμό, να απομονώνει από παντού τους υμνητές των Ναζί, που μιλάν για ελευθερία και ανεξαρτησία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το