Αθλητισμός

Άγνωστη η επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό – Η οικονομική ζημιά ακουμπά και τον Ολυμπιακό Βόλου

Σε αναμονή βρίσκονται οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, περιμένοντας τις αποφάσεις της ΕΠΟ, της κυβέρνησης και των ειδικών, για το αν θα επιστρέψουν στην ενεργό δράση και πότε. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και στον Ολυμπιακό Βόλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να τηρούν την καραντίνα, ελπίζοντας πως μετά τις 27 Απριλίου, θα επιτραπεί στις ομάδες να επιστρέψουν σιγά-σιγά στην κανονικότητα και στις προπονήσεις. Αν και αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από κύκλους της κυβέρνησης.
Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία ακουμπά όλες τις ΠΑΕ και είναι άγνωστη η επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μία ομάδα, είτε επαγγελματική, είτε ερασιτεχνική θα είναι βιώσιμη οικονομικά όταν επιστρέψει η κανονικότητα και στο ποδόσφαιρο.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έκαναν φέτος μεγάλο αγώνα, προκειμένου να συντηρήσουν οικονομικά την ομάδα, η οποία έλαβε ελάχιστα χρήματα, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν ελάχιστα, ενώ δεν υπήρχαν και οι μεγάλοι χορηγοί για να υπάρχουν και τα ανάλογα έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως τα έξοδα ενός παιχνιδιού ήταν πολύ περισσότερο από τα έσοδα.

Με τις συνθήκες να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες τη νέα χρονιά, στη μετακορωνοϊό εποχή, θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο και πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση και στον Ολυμπιακό Βόλου. Θα υπάρξει θέληση από τους ανθρώπους που βρίσκονται στα ηνία της ΠΑΕ να συνεχίσουν ή θα πρέπει η ομάδα να αναζητήσει νέα άτομα για να «τρέξουν» τον σύλλογο; Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα άμεσα.

Οι παράγοντες των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ που έχουν κάνει δηλώσεις στον Τύπο το τελευταίο διάστημα, τονίζουν όλοι σχεδόν, πως είναι επικίνδυνο και ανέφικτο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Θέτουν, δε, τα ερωτήματα: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των φιλάθλων και όλων όσων βρίσκονται στις ομάδες;
Αν υπάρχει κάποιο κρούσμα σε ποδοσφαιρικό αγώνα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά;

Συμφωνούν, επίσης, ότι η χρονιά που πέρασε για τις πρωταθλήτριες και όσες ομάδες προβιβάστηκαν από τα μπαράζ, συγκροτώντας την Φούτμπολ Λιγκ με 14 συλλόγους, ήταν μια χαμένη χρονιά, καθώς ουσιαστικά δεν ανέβηκαν οι ομάδες στην κατηγορία που θα έπρεπε.
Ήταν λάθος η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και εκτός αυτού, όσα υποσχέθηκε στις ομάδες δεν τα υλοποίησε και οι σύλλογοι βρέθηκαν εκτεθειμένοι.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει αφουγκραστεί το πρόβλημα και όπως πρόσφατα δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το θέμα της αναδιάρθρωσης παραμένει ανοιχτό.

Βέβαια η νέα αναδιάρθρωση θα πρέπει να περιλαμβάνει και οικονομικά οφέλη για τις ομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Θα πρέπει η πολιτεία να δώσει κίνητρα στους παράγοντες και τις ομάδες, προκειμένου να βρουν τη δύναμη να συνεχίσουν.
Προέχει στην παρούσα φάση να ξεπεραστεί ο… εφιάλτης του κορωνοϊού και στη συνέχεια όλοι οι αρμόδιοι φορείς, μαζί με τους εκπροσώπους των ομάδων, να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το