Κόσμος

Άγνωστοι χάκαραν τη σελίδα του Ολάντ στο Facebook: «Ελάτε όλοι στο αποχαιρετιστήριο πάρτι μου»

Άγνωστοι χάκαραν την σελίδα του Φρανσουά Ολάντ στο Facebook, αναρτώντας μία ψεύτικη εκδήλωση και καλώντας τους ανθρώπους να παραβρεθούν στο «αποχαιρετιστήριο πάρτι» του στις 7 Μαΐου.

Άγνωστοι χάκαραν τη σελίδα του Ολάντ στο Facebook: «Ελάτε όλοι στο αποχαιρετιστήριο πάρτι μου»
«Επιτέλους, εδώ είμαστε. Περιμέναμε γι’ αυτό με ανυπομονησία εδώ και 5 χρόνια. Θα το γιορτάσουμε κατάλληλα, ελάτε, φέρτε τα παιδιά, είναι ένα πάρτι για όλους! Σημείωση: Αστειευόμαστε».

Η ανάρτηση ήταν ορατή για τουλάχιστον μία ώρα την Πέμπτη και απομακρύνθηκε μετά, αναφέρει το BFMTV.

Το κανάλι ανέφερε επίσης πως μία ομάδα με το όνομα «Για την παραίτηση του Φρανσουά Ολάντ» ήταν αυτή που χάκαρε την σελίδα του, αλλά η οργάνωση αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Ο διαχειριστής της ομάδας του Ολάντ είπε πως δεν είχε καμία ιδέα για το πώς έγινε το περιστατικό. «Ακόμη δεν ξέρω πώς συνέβη αυτό» έγραψε σε μήνυμά του προς τους 12.000 συνδρομητές της σελίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός Γάλλου προέδρου πέφτει θύμα χάκερ. Τον Ιανουάριο του 2011, ο λογαριασμός του τότε ηγέτη Νικολά Σαρκοζί και είχε εμφανιστεί ένα μήνυμα που έλεγε «αγαπητοί συμπατριώτες» και δήλωνε πως ο Σαρκοζί «αποφάσισε να μην κατέβει υποψήφιος στα τέλη του 2012…».

Η Σαρκοζί είχε αντιδράσει τότε με χιούμορ, λέγοντας πως ο λογαριασμός του στο Facebook είχε πέσει θύμα χάκερ, «ίσως για να μου θυμίσει πως κανένα σύστημα δεν είναι αλάθητο».
Πηγή: RT

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το