Θ Plus

Αγνωστες ιστορίες: Οι ηθοποιοί που ζήτησαν να πεθάνει ο ήρωας που υποδύονταν

Μπορεί οι θεατές να μην ανέχονται με τίποτα το θάνατο του αγαπημένου τους ήρωα, πολλοί ηθοποιοί όμως κουράζονται από τα γυρίσματα, έχουν άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ή πρόβλημα με τους συνεργάτες τους, οπότε ζητούν μόνοι τους από τους σεναριογράφους να «σκοτώσουν» το ρόλο τους.

Πολλοί βέβαια είχαν αναπτύξει σχέση αγάπης με τον χαρακτήρα τους, αλλά οι συγκυρίες τους έκαναν να αποφασίσουν την αποχώρησή τους. Μερικοί από αυτούς το πέτυχαν απογοητεύοντας το κοινό τους, κάποιοι πάλι όχι, καθώς οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες θεώρησαν ότι θα ήταν καταστροφικό, αν έβγαζαν από τη μέση έναν αγαπημένο ήρωα του κοινού.

Ο Dean Norris,που υποδύεται τον Hank Schrader στο «Breaking Bad’s», είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς. Όμως ο ηθοποιός ζήτησε να σκοτώσουν τον ήρωά του στη μέση του τελευταίου κύκλου, επειδή ήθελε να παίξει κάπου αλλού. Η επιθυμία δεν εισακούστηκε κι έτσι παρέμεινε μέχρι τέλους.

Ο Harrison Ford είχε πει στον George Lucas όταν γύριζαν το «Star Wars» πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν ο Han Solo πέθαινε.Ο διάσημος σκηνοθέτης διαφώνησε μαζί του. Τριάντα χρόνια αργότερα, τελικά ο Ford είδε το τέλος του ήρωά του στο «The Force Awakens». Ο διάσημος σταρ έχει δηλώσει πως επιθυμούσε το θάνατο του Han Solo όχι επειδή κουράστηκε, ή επειδή ήταν βαρετός ως χαρακτήρας, αλλά γιατί πίστευε πως η θυσία του θα ωφελούσε την ταινία και θα της προσέδιδε συναισθηματικό βάθος.

Η Sophie Turner από το «Game of Thrones»  επίσης είχε ζητήσει η Sansa Stark  να σκοτωθεί με έναν αξιομνημόνευτο τρόπο. Μάλιστα έχει πει για τη συμμετοχή της στη διάσημη σειρά: «Δεν θέλω να επιβιώσω. Αν παίζεις στο “Game of Thrones” και δεν έχεις μια τέλεια σκηνή θανάτου, τότε ποιο το νόημα».

Ο  Adewale Akinnuoye-Agbaje  πάλι  από το «Lost» είχε προσωπικούς λόγους, όταν ζήτησε να τελειώνει με το χαρακτήρα του.  Τα γυρίσματα τη Χαβάη τον είχαν εξαντλήσει και μετά από το θάνατο των γονιών του δεν έβλεπε την ώρα να επιστρέψει στο Λονδίνο.  Οι παραγωγοί δεν ήθελαν να τον αφήσουν να φύγει, όμως τελικά σεβάστηκαν την επιθυμία του κι έτσι ο Mr. Eko πέθανε στην αρχή του τρίτου κύκλου.

Παρόλο που ο Dr. Lance Sweets ήταν από τους βασικούς χαρακτήρες του  «Bones», σκοτώθηκε μετά από απαίτηση του ηθοποιού John Francis Daley. Ο λόγος ήταν  πως  στον Daley προτάθηκε να σκηνοθετήσει μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή, πράγμα που ο ίδιος θεώρησε μεγάλη ευκαιρία. Το όνειρό του άλλωστε  ήταν πάντα να ασχοληθεί με τη  σκηνοθεσία και η πρόταση ήταν τόσο δελεαστική που δεν μπορούσε με τίποτα να την απορρίψει.

Τρία χρόνια έπαιζε ο  Dan Stevens τον Matthew Crawley στο «Downton Abbey», βλέποντας τις μετοχές του να εκτοξεύονται.Στο τέλος του τρίτου κύκλου, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο θέατρο και στον κινηματογράφο, οπότε  ζήτησε να τον απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις του.Έτσι ο ήρωάς του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πάντως ο ηθοποιός, που έχει εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του δημοσίως, δηλώνει μεγάλος θαυμαστής της σειράς .

 Στο «Alien 3»  η  Ellen Riple, που την υποδύεται η  Sigourney Weaver, θυσιάζει τη ζωή της για τη σωτηρία του πλανήτη. Η  διάσημη σταρ επέβαλε αυτό το φινάλε για την ηρωίδα της, γιατί δεν ήθελε να συνεχίσει να παίζει σε ταινίες που  δεν είχαν κανένα νόημα, όπως έχει πει.

Παρόλο που ο Dr. George O’Malley στο «Grey’s Anatomy» ήταν από τους αγαπημένους του κοινού, ο ηθοποιός T.R. Knight που τον υποδυόταν είχε πολλά προβλήματα συνεργασίας με την παραγωγή. Στο τέλος του πέμπτου κύκλου διαπίστωσε πως ο ρόλος του είχε συρρικνωθεί, γεγονός που τον έκανε έξαλλο κ έτσι ζήτησε να αποχωρήσει από τη σειρά. Γι’ αυτό τελικά τον O’ Malley τον χτύπησε λεωφορείο.

Ο Spock από το «Star Trek» που τον υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία ο Leonard Nimoy είναι σίγουρα από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους σε ταινίες επιστημονική φαντασίας. Παρόλο που ο ίδιος ο ηθοποιός δεν είχε ζητήσει να σκοτώσουν τον ήρωά του, δεν ήθελε ιδιαιτέρως να συνεχίσει. Όταν ξεκίνησαν την παραγωγή για τη δεύτερη ταινία , το «Wrath of Khan», δεν τον είχαν συμπεριλάβει στο σενάριο. Τελικά όμως οι σεναριογράφοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να του δώσουν ένα εντυπωσιακό φινάλε και ζήτησαν από τον Nimoy να δεχτεί την πρόταση. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο ηθοποιός έδειξε ενθουσιώδης, κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο ρόλος της ζωής του κι έτσι τελικά ο Spock επέστρεψε δριμύτερος.

O Sean Bean που έπαιξε τον Boromir στο «The Lord of the Rings» δεν ζήτησε ακριβώς να πεθαίνει ο ήρωάς του ,αλλά η αλήθεια είναι πως όταν άρχισαν τα γυρίσματα έπρεπε συνεχώς να ταξιδεύει σε διάφορα μέρη, ακόμα και με ελικόπτερα, πράγμα το οποίο έτρεμε. Οπότε όταν οι σεναριογράφοι έγραψαν τη σκηνή του τέλους του, είχε πολλούς λόγους για να είναι χαρούμενος- άλλωστε ήδη η καριέρα του με τη συμμετοχή του στην θρυλική ταινία είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Μάλιστα έχει δηλώσει πως ο ηρωικός θάνατος του Boromir είναι από τις πιο αγαπημένες σκηνές της πορείας του.

Πηγή: bovary.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το