Τοπικά

Αγκαλιάστηκαν μέσα στο δικαστήριο οι αντίδικοι… Σπάνιες σκηνές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 

Στις δικαστικές αίθουσες δεν καταδικάζονται ή αθωώνονται πολίτες, αλλά αποκαθίστανται και κοινωνικές σχέσεις. Όπως χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου δύο αντίδικοι αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα επρόκειτο ο ένας να καταθέσει εναντίον του άλλου…
Η υπόθεση αφορούσε μήνυση για εξύβριση και απειλή κατ’ εξακολούθηση και συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος ενός αγρότη από περιοχή του Νοτίου Πηλίου, που είχε καταθέσει ένας Καρδιτσιώτης ελεύθερος επαγγελματίας.
Ο αγρότης κατηγορούταν ότι τον 15Αύγουστο του 2014 είχε αποκλείσει με το αγροτικό του μηχάνημα (τρακτέρ), το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του μηνυτή στην παραθαλάσσια περιοχή του Κατηγιώργη, όταν ο δεύτερος προσπάθησε να αποχωρήσει με το όχημά του. Εντός του οχήματος βρισκόταν και η οικογένειά του, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά.
Μάλιστα ο αγρότης κατηγορούταν πως είχε αποκλείσει το ΙΧ του μηνυτή για τρεις ώρες μέσα στον ήλιο… Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, στην ακροαματική διαδικασία, ο αγρότης φέρεται να προέβη στον αποκλεισμό, καθώς ο ελεύθερος επαγγελματίας από την Καρδίτσα, που παραθερίζει κάθε καλοκαίρι στο Νότιο Πήλιο, φέρεται να του χρωστούσε χρήματα, κατά μία πληροφορία 200 ευρώ.
«Θα καθίσεις εδώ, επειδή χρωστάς όλη την Καρδίτσα», φέρεται να είχε πει ο αγρότης στον μηνυτή. Ο ελεύθερος επαγγελματίας από την πλευρά του αρνήθηκε ότι χρωστάει χρήματα στον αγρότη και υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σημειώσει αυτά που του είχε δώσει στο σχετικό τετράδιο που διατηρούσε.
Ο αγρότης με το τρακτέρ του μετέφερε τη βάρκα του Καρδιτσιώτη και την έριχνε στη θάλασσα και γι’ αυτό φέρονται να είχαν μεταξύ τους δούναι-λαβείν.
Χθες ο εισαγγελέας έδρας παρότρυνε, τόσο τον ελεύθερο επαγγελματία, όσο και τον αγρότη, να καθίσουν και να τα βρουν, γιατί η υπόθεση δεν είναι σοβαρή. Το δικαστήριο διέκοψε για πέντε λεπτά τη συνεδρίασή του, προκειμένου να συνομιλήσουν μεταξύ τους οι διάδικοι και μάλιστα χωρίς την παρουσία των δικηγόρων τους. Ακολούθως επέστρεψαν στη δικαστική αίθουσα και ο αγρότης ζήτησε συγνώμη από τον μηνυτή, ενώ δήλωσε πως τον υπολήπτεται. Ο Καρδιτσιώτης την δέχθηκε, έδωσαν τα χέρια ενώπιον του δικαστηρίου και ο αγρότης αγκάλιασε και φίλησε τον ελεύθερο επαγγελματία, με την πρόεδρο του Μονομελούς να μένει άφωνη, όπως εξάλλου και όλοι οι παριστάμενοι.
Τελικά τόσο οι διάδικοι, όσο και οι έξι μάρτυρες που επρόκειτο να καταθέσουν, αποχώρησαν από την αίθουσα του δικαστηρίου με χαμόγελα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το