Τοπικά

Σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου η εμπορική αγορά του Βόλου

Σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου άρχισε να κινείται η αγορά του Βόλου, με τα κοσμηματοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα ανθοπωλεία κ.λπ. να έχουν την τιμητική τους. Η ημέρα των ερωτευμένων εορτάζεται την ερχόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, σε μια ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γεμάτη αβεβαιότητα, με την εμπορική αγορά να περιμένει να κινηθεί λόγω της εορτής, με την κίνηση να κορυφώνεται από αύριο έως το Σάββατο, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Λίγες μέρες πριν την ημέρα των ερωτευμένων η κίνηση στην εμπορική αγορά είναι υποτονική, δεν θυμίζει άλλες εποχές, με τα κοσμηματοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα ανθοπωλεία κ.λπ. να έχουν την τιμητική τους.

Ο κ. Λευτέρης Φόβος, από το κοσμηματοπωλείο «Τοπάζι», σημείωσε πως υπήρχε μέχρι χθες το μεσημέρι μια υποτονική κίνηση ενόψει της εορτής των ερωτευμένων, με τις εκτιμήσεις του να δείχνουν ότι η κίνηση θα κορυφωθεί Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
«Θα δείξει πώς θα πάει φέτος και αν θα είμαστε ανοιχτά τις επόμενες μέρες, διότι πολλά ακούγονται και λέγονται από την τηλεόραση. Ο κόσμος επηρεάζεται από αυτό που ακούει από τηλεοράσεως. Δεν ξέρει ότι μπαίνει μέσα στο κατάστημα για να κάνει τις αγορές του, έχει μπερδευτεί με ό,τι ισχύει στις κόκκινες περιοχές όπου έχει γυρίσει το σύστημα του click away».
Τα δώρα που μπορεί να αγοράσει κάποιος είναι για όλα τα βαλάντια: «Από 10 ευρώ μέχρι ένα δώρο με τετραψήφιο νούμερο. Ό,τι θέλει ο πελάτης και ανάλογα πόσο φτάνει η τσέπη του. Οι επιλογές είναι από οικονομικά δώρα έως και πιο ακριβά».
Τέλος ο ίδιος ανέφερε πως είναι μια παράξενη χρονιά και δεν μπορεί να εκτιμήσει τι θα γίνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από το απόλυτο μηδέν έως τη μεγάλη έκπληξη».

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Κοντογιώργος από το «Ikonik» σημείωσε ότι ένα παραδοσιακό δώρο που προτιμούν οι Βολιώτες για την ημέρα των ερωτευμένων είναι το ρολόι. Ο ίδιος τόνισε ότι ένα ρολόι επώνυμων εταιρειών ξεκινά από 45 ευρώ και φτάνει έως τετραψήφιο νούμερο, ανάλογα την επιθυμία του πελάτη: «Υπάρχουν ρολόγια για του Αγίου Βαλεντίνου για όλα τα βαλάντια, ανάλογα τι χρήματα θέλει να διαθέσει ο πελάτης».

Ο κ. Μάξιμος Ζάντζος από το «Floral» ανέφερε ότι η φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. «Υπάρχει αβεβαιότητα και δεν ξέρουμε αν θα μας επιτρέψουν να είμαστε ανοιχτά την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ενώ ελπίζουμε να βοηθήσει και ο καιρός, ελπίζοντας παράλληλα ο Βολιώτης να τιμήσει την εορτή» τόνισε ο ίδιος.
Στις πρώτες προτιμήσεις, όπως σημείωσε ο κ. Μάξιμος Ζάντζος, βρίσκονται παραδοσιακά τα κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά και διάφορα κόκκινα λουλούδια, όπως τουλίπες, ορχιδέες.
«Μία ακόμη επιλογή είναι οι κατασκευές με τριαντάφυλλα for ever που κρατούν 3-5 χρόνια, που τα προτιμούν αρκετοί για δώρο αυτή την ημέρα, τριαντάφυλλα σε γυάλα, με καρδιές, με αρκουδάκια, για όλα τα γούστα, ενώ μια καλή επιλογή είναι και τα τριαντάφυλλα επικαλυμμένα με σοκολάτα» ανέφερε για να προσθέσει: «Ελπίζουμε να δουλέψουμε για την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το έχουμε ανάγκη, αφού τα τριαντάφυλλα τα έχουμε προπληρωμένα».

Ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής από το ζαχαροπλαστείο «Μελίνι» τόνισε ότι δειλά-δειλά έχουν αρχίσει οι παραγγελίες για την εορτή των ερωτευμένων, ελπίζοντας να υπάρξει καλή κίνηση. «Το βάρος μας φέτος έχει πέσει στο μικρό γλυκό για 2 άτομα κυρίως, σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις, ενώ φέτος θα δημιουργήσουμε γλυκά-μπουκέτο λουλούδια» ανέφερε για να συμπληρώσει πως οι τιμές παραμένουν οι ίδιες τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως η φετινή γιορτή θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω του κορωνοϊού, χωρίς υπερβολές, με γλυκά για ένα ή δύο ζευγάρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το