Ελλάδα

Άγιον Όρος: Ετήσια χορηγία 1.740.000 ευρώ από την κυβέρνηση

Την καταβολή ετήσιας χορηγίας ύψους 1.740.000 ευρώ προς το Άγιον Όρος αποφάσισε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.
Το ποσό θα διανέμεται από τον κρατικό κορβανά προς τις Μονές του Αγίου Όρους, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, απόφαση που επικυρώθηκε από τον πρωθυπουργό.

Νέοι πρόεδροι
Την ίδια ώρα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μετά από εισηγήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα να προαχθεί στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία κενώνεται στις 30 Ιουνίου 2021 από την Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου του Μιχαήλ και για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κενώνεται επίσης στις 30 Ιουνίου 2021, τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτριο Σκαλτσούνη του Παναγή.

Επίσης, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα επελέγη για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την Αντιπρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κυρία Ευγενία Βελώνη του Ευθυμίου, και για την πλήρωση τεσσάρων θέσεων Αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τους Νομικούς Συμβούλους του Κράτους τους: Ανδρέα Ανδρουλιδάκη του Εμμανουήλ, Αικατερίνη Γρηγορίου του Ιωάννη, Στυλιανή Χαριτάκη του Εμμανουήλ και Νικόλαο Δασκαλωντωνάκη του Ιωάννη.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα προτείνει προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον διορισμό του Άγγελου Μπίνη στη θέση του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.).

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το