Ελλάδα

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Η πρώτη δήλωση του «θαυματοποιού» ιερέα μετά το τελεσίγραφο Ιερώνυμου

Τις πρώτες του δηλώσεις, μετά το τελεσίγραφο που τού έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με το οποίο τού έδωσε πέντε ημέρες προθεσμία να μεταφερθεί σε μοναστήρι της Βάρης, έκανε ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δημήτριος Λουπασάκης, που έγινε γνωστός γιατί ισχυρίζεται ότι κατέχει έναν σταυρό από τίμιο ξύλο, που κάνει «θαύματα».

Ο ιερέας, μετά τη θεία λειτουργία της Δευτέρας (24/10) έστειλε το δικό του μήνυμα, αναφέροντας ότι «είμαστε πάντοτε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά». Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης ευχαρίστησε όσους του έχουν συμπαρασταθεί και ζήτησε συγγνώμη χωρίς, όμως, να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις. «Διαβάζοντας τα μηνύματά σας, τα οποία είναι χιλιάδες εκατοντάδες, σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για μένα και όλους εμάς», είπε.

Η τοποθέτηση του ιερέα
«Ο θεός να είναι μαζί μας, πάντα μαζί στους Αγίους Ισιδώρους στο λόφο του Λυκαβηττού. Εδώ όλη η παρέα μαζί τελούμε τις θείες λειτουργίες. Η χάρη και η ευλογία του Θεού να σας δίνουν πάντοτε υγεία και εμείς να είμαστε πάντοτε εδώ να λειτουργούμε έτσι απλά, σεμνά και ταπεινά, όπως σήμερα και όπως 22 χρόνια εδώ στους Αγίους Ισιδώρους.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη, τη στήριξη, την καλοσύνη και τις ευχές σας και βέβαια σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Διαβάζοντας τα μηνύματά σας, τα οποία είναι χιλιάδες εκατοντάδες, σας ευχαριστώ που προσεύχεστε για μένα και όλους εμάς.

Ένα τεράστιο μεγάλο “ευχαριστώ” και μια τεράστια μεγάλη “συγγνώμη”. Ο θεός να σας έχει πάντοτε καλά και να σας δίνει υγεία και χαρά στις οικογένειες και τα παιδιά σας».

Η τοποθέτηση Ιερώνυμου
Για πρώτη φορά τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, αλλά και συγκεκριμένα του «θαυματοποιού» ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφότου αναφέρθηκε στο θέμα κατά την Ιερά Σύνοδο, απάντησε στα ερωτήματα που προκύπτουν, ιδίως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής που περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες σε βάρος του ιερέα, μεταξύ των οποίων και η αμφισβήτηση των «θαυμάτων» που λαμβάνουν χώρα στο ναό ενώ, μάλιστα, πολλοί κάνουν λόγο για «θάψιμο» της υπόθεσης.

«Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δε θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε; Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος, μάλιστα, αναγνώρισε ότι το κείμενο του νυν μητροπολίτη Λαρίσης, ο οποίος έκανε τη σχετική έρευνα, είναι πολύ σκληρό, μεν, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, δε.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι έχει δώσει διορία πέντε ημερών στον Λουπασάκη και τους μοναχούς που τον ακολουθούν, να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, που είναι νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο στη Βάρη.

«Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του Κράτους», υπογράμμισε και σημείωσε ότι, δεν θα επιτρέπεται στον Λουπασάκη να χρησιμοποιεί τον σταυρό που ισχυρίζεται ότι είναι από τίμιο ξύλο και κάνει «θαύματα».

Αντ’ αυτού, το σύμβολο θα τοποθετηθεί σε προθήκη, ώστε «μην επιτρέπεται η εργαλειοποίησή του» και όποιος επιθυμεί να προσκυνά. «Δεν έχω δεχθεί ποτέ πιέσεις από ισχυρά πρόσωπα για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων. Δεν ισχύει», καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο, με θύμα 20χρονο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ντραμπάτοβα Ιωαννίνων, όταν το…

9 Δεκεμβρίου 2023

Έκγλημα στη Σαλαμίνα: Η κυνική ομολογία του 71χρονού δολοφόνου: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονής πρώην σύντροφου του στη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Στρατιώτης βανδαλίζει κατάστημα στη Τζαμπαλίγια – «Ανάρμοστη συμπεριφορά, το διερευνούμε» λένε οι IDF – Βίντεο

Βίντεο που παρουσιάζει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να βανδαλίζει ένα κατάστημα στην Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της…

9 Δεκεμβρίου 2023

Τα σημερινά αποτελέσματα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ

Με επιτυχία υπερασπίστηκε την έδρα της η Αγχίαλος κερδίζοντας με 3-1 τον Σαρακηνό. Συνοπτικά τα…

9 Δεκεμβρίου 2023

Θύμα bullying 15χρονος – Του κατέβασαν το παντελόνι και τον βιντεοσκοπούσαν

Αυξάνονται τα περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Ειδικότερα σε σχολείο της Ρόδου, μαθητής κατέβασε το παντελόνι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Κατέρρευσε γυναίκα στα Παλιά

Σοκ στην τοπική κοινωνία από τον θάνατο 63χρονης στην περιοχή των Παλαιών. Η άτυχη γυναίκα…

9 Δεκεμβρίου 2023