Τοπικά

Αγιογραφία στον Άγιο Παντελεήμονα Αλοννήσου από την εικαστικό Σταματούλα Καλογιάννη

Σημαντική είναι η συμβολή της κ. Σταματούλας Καλογιάννη στις εργασίες που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, στην Αλόννησο.


Η αγιογράφος φιλοτέχνησε την αγιογραφία που βρίσκεται στο υπέρθυρο, πάνω από την εξωτερική πόρτα της μικρής εκκλησίας. Η κ. Καλογιάννη άρχισε να εργάζεται για την τοιχογραφία πριν τις γιορτές, δούλεψε στο εργαστήριό της για περίπου έναν μήνα και μετά την Πρωτοχρονιά έγινε η τοποθέτηση της αγιογραφίας που απεικονίζει τον Άγιο Παντελεήμονα. Τα χρήματα για τα υλικά συγκεντρώθηκαν από τους πιστούς του ναού. Η κ. Καλογιάννη δεν ήταν όμως πάντα αγιογράφος. Η ζωγραφική μπήκε στη ζωή της από τα πρώτα παιδικά της χρόνια. «Τα ερεθίσματα στην Αλόννησο είναι πολλά. Η φύση, η θάλασσα. Όλο το νησί αποτελεί έμπνευση» δήλωσε στη «Θ».


Η ενασχόλησή της με τη ζωγραφική έγινε πιο εντατική τα τελευταία 15 χρόνια. Σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, άδραξε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε για να μάθει και να παρακολουθήσει όσα περισσότερα μαθήματα μπορούσε. Πήρε τις πρώτες της γνώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου παρακολούθησε ψηφιδωτό και αγιογραφία, όπως επίσης και στη Σχολή Αγιογραφίας «δια χειρός» της Μητρόπολης Δημητριάδος. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μαθήματα ακουαρέλας κοντά στον Άγγλο ζωγράφο Christopher Hughes και ακολούθησαν τα διαδικτυακά μαθήματα αγιογραφίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις, σε δύο ατομικές, αλλά και σε μία έκθεση στη Βιέννη.
«Έχω μεγάλη στήριξη από την οικογένειά μου» σημείωσε η κ. Καλογιάννη που ζει και δημιουργεί στην Αλόννησο, ενώ η οικογένειά της δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το