Πολιτισμός

Αγιογραφία με τον Μυστικό Δείπνο και την Αγιά Σοφιά στο σπίτι του Δημήτρη Καραγιάννη στον Άνω Βόλο

Ο Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Γερμανία, έκανε ένα από τα όνειρά του πραγματικότητα. Έχοντας σαν θεμέλια την αγάπη προς την Ελλάδα, τη θρησκεία, αλλά και την αέναη βυζαντινή τέχνη και με αφορμή τα επίκαιρα γεγονότα στην Αγιά Σοφιά δημιούργησε μία εντυπωσιακή αγιογραφία στο αρχοντικό σπίτι του στον Άνω Βόλο. Στην τοιχογραφία, που είναι 3 μ. Χ 2 μ., του ζωγράφου και αγιογράφου Χρήστου Παππά φαίνονται ο Μυστικός Δείπνος με φόντο την Αγιά Σοφιά.

Ο 39χρονος Δημήτρης Καραγιάννης είναι μόνιμος κάτοικος της Γερμανίας (Frankfurt) και ιδιοκτήτης ενός πηλιορείτικης κατασκευής αρχοντικού σπιτιού στον Άνω Βόλο, το οποίο αγόρασε το 2016. Είναι επίσης ο ιδρυτής μιας motivational t-shirt brand με το όνομα «Μπορώ», μια λέξη και ιδεολογία, η οποία έχει σαν στόχο να εμπνεύσει, να αφυπνίσει και να ξανα-υπενθυμίσει το πως πάντα μπορούμε, αρκεί να το θέλουμε πραγματικά (www.mboroshirt.com).
«Έχοντας σαν θεμέλια την αγάπη προς την Ελλάδα, τη θρησκεία, αλλά και την αέναη βυζαντινή τέχνη και με αφορμή τα επίκαιρα γεγονότα στην Αγιά Σοφιά, κατάφερα να υλοποιήσω ένα όνειρο, μια αγιογραφία μέσα στο σπίτι μου με τον Μυστικό Δείπνο (τραπεζαρία) και με φόντο από πίσω την Αγιά Σοφιά, το σημαντικότερο σύμβολο του παγκόσμιου χριστιανισμού και επίσης μεγάλης σημασίας για τον Ελληνισμό» εξηγεί ο ίδιος.
Ο 39χρονος εξήρε την προσπάθεια του Χρήστου Παππά, ο οποίος μένει στον Βόλο, και είναι η αιτία της δημιουργίας της αγιογραφίας: «Φυσικά, ένα τέτοιου είδους έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν δεν είχα την τιμή και χαρά να γνωρίσω τον υπερταλαντούχο ζωγράφο και αγιογράφο Χρήστο Παππά, ο οποίος μένει στη Νέα Ιωνία, όπου με μεγάλο ενθουσιασμό και μεράκι μπόρεσε να τελειώσει το έργο. Και αυτό, τη μέρα, κατά την οποία έγινε η πρώτη προσευχή στον ναό σαν τζαμί, δυστυχώς, στις 24 Ιουλίου».
Ο Δημήτρης Καραγιάννης ανέφερε πως «μπορεί η Αγιά Σοφιά να μετατράπηκε σε τζαμί, αλλά η ιστορία και η μνήμη μας δεν αλλάζει, αλλά ούτε και ξεχνιέται. Ποτέ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το