Τοπικά

Αγιασμός στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου – Θα λειτουργήσει φέτος με 15 ειδικότητες και 140 σπουδαστές

Άρχισε χθες η νέα χρονιά για το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου με τον αγιασμό που τελέστηκε στον χώρο του με την παρουσία των σπουδαστών και των διδασκόντων. Το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου θα λειτουργήσει και φέτος με 15 ειδικότητες, με τις εγγραφές να έχουν φτάσει τις 140 και προσφέροντας τη δυνατότητα με χαμηλά δίδακτρα να σπουδάσει κάποιος.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Νατάσα Μορφογιάννη ανέφερε ότι «έχει γίνει μία υπερπροσπάθεια από το 2014 που αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να αναβαθμιστεί το μοναδικό ΔΙΕΚ που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα».
Στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου λειτουργούν 15 ειδικότητες και οι εγγραφές έχουν φτάσει τις 140, με την ευθύνη, σύμφωνα με την ίδια, «να είναι μεγάλη και κοιτάμε συνεχώς να εξελισσόμαστε».
Στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου υπάρχει η δυνατότητα σπουδών με κοινωνικά τιμολόγια και υπάρχουν ιδιαίτερες παροχές για τα παιδιά.
Η κ. Μορφογιάννη τόνισε ότι «φροντίζουμε οι σπουδαστές να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο για αυτούς που σπουδάζουν σε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτήριο».

Στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου υπάρχουν προγράμματα Erasmus, έτσι ώστε οι σπουδαστές να βλέπουν άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες, να εξελίσσουν τις εμπειρίες τους και να κάνουν νέες γνωριμίες. Από φέτος θα υπάρχει καινούργιο μάνατζμεντ, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος από τη δημιουργία πολλών ιδιωτικών ΙΕΚ και λόγω ότι φέτος πολλοί μαθητές πέρασαν σε σχολές με ελάχιστο βαθμό στα πανεπιστήμια, με τον ανταγωνισμό να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος.
Επίσης όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα δημιουργηθούν τμήματα για τους απλούς πολίτες με δωρεάν σεμινάρια, ενώ έχει γίνει ήδη πρόταση στο υπουργείο Παιδείας ώστε να μπορεί το ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου να παίρνει επιδοτούμενα σεμινάρια.
«Αυτό το ΙΕΚ πρέπει να παραμείνει. Είμαστε πρότυπο για όλη την Ελλάδα και δεν θέλουμε να γίνει ένα ΙΕΚ που να μην είναι βιώσιμο και να αναγκαστεί να κλείσει όπως το παραλάβαμε το 2014» σημείωσε η ίδια.

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα σε έναν φοιτητή, ο οποίος σπουδάζει στον Βόλο, να επιλέξει μία ειδικότητα στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, ώστε να την συνδυάσει με αυτή του πανεπιστημίου.
Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλης Ζαρκάδας, αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, επισήμανε πως υπάρχει κοινωνικό κίνητρο για τους σπουδαστές που σπουδάζουν στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός πως με κοινωνικά κριτήρια μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε ένα πολύ καλό ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης και αυτό να γίνεται σε συνδυασμό με την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
«Τελειώνοντας και αποφοιτώντας από αυτό το ΙΕΚ μπορούμε να συνδέσουμε τους σπουδαστές με την αγορά εργασίας και την παραγωγική διαδικασία, που αποτελεί ένα ένα σημαντικό κομμάτι» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το