Τοπικά

Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος – Αποχή των δικηγόρων από Δευτέρα για τα προβλήματα του Πρωτοδικείου

Παρουσία δικηγόρων και υπαλλήλων τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στα δικαστήρια Βόλου για το νέο δικαστικό έτος.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του, ενημερώθηκε για την ύπαρξη ικανού αριθμού κενών που ήδη υφίστανται σε οργανικές θέσεις Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Βόλου (και αναμένεται να διευρυνθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα). Όπως τονίστηκε, η μη ΑΜΕΣΗ αναπλήρωση των θέσεων θα οδηγήσει, με μαθηματική βεβαιότητα και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοδικείου Βόλου, ενός από τα μεγαλύτερα Πρωτοδικεία της Χώρας, που αντιμετωπίζει όμως χρόνια ζητήματα όχι μόνο προσήκουσας (σε σχέση με τις προς εξυπηρέτηση ανάγκες του) στελέχωσής του, αλλά και καταφανούς δυσλειτουργίας των κτιριακών υποδομών του.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφάσισε – πέραν των λοιπών ενεργειών παρέμβασης του Συλλόγου, ενώπιον του Άρειου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την δρομολόγηση λύσεων αντιμετώπισης του ζητήματος – την (προειδοποιητική) αποχή των μελών του Συλλόγου από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου 2020.

Πλαίσιο αποχής
-Δεν επιτρέπεται η κατάθεση κάθε είδους δικογράφων, πλην των προτάσεων και της προσθήκης – αντίκρουσης, εφόσον την ημέρα της αποχής (21.09.2020) συμπληρώνεται η προθεσμία κατάθεσης αυτών.

-Δεν επιτρέπεται η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.

-Άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:
1.-Παραγραφές – Προθεσμίες.
2.-Ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.
3.- Αυτόφωρη διαδικασία.

Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το