Πολιτισμός

Αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες»

Αγιασμός για τη νέα πολιτιστική χρονιά τελέστηκε στα γραφεία της Εστίας «Ίωνες» από τον αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας π. Αμφιλόχιο Μήλτο και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αυγέρη, παρουσία μελών, χορευτών, δασκάλων και φίλων της Εστίας, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου. Μετά τις ευχές των ιερέων και της προέδρου για μια πλούσια, δημιουργική χρονιά, ακολούθησε κέρασμα σε όλους με σπιτικά εδέσματα.

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες» εργάζεται πάντα με υπευθυνότητα και μεράκι, έχοντας ως στόχο να διατηρήσει και να μεταλαμπαδεύσει στοιχεία της παράδοσης των αλησμόνητων πατρίδων. Για τη διάσωση και εκμάθηση παραδοσιακών χορών λειτουργούν τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων, που συμμετέχουν σε πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις της Εστίας. Στα τμήματα χορού διδάσκουσα είναι η κ. Μαρία Κατσιαρδάνη.
Επίσης λειτουργεί και μουσικοθεατρικό τμήμα για παιδιά, το οποίο ασχολείται με την εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών, εθίμων, παραμυθιών, παιχνιδιών κ.ά., πραγματοποιώντας διάφορες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Η Εστία μας αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά για τους νέους και τα παιδιά, τα οποία ζουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες, δημιουργώντας φιλίες, αποκομίζοντας γνώσεις και άλλα οφέλη.

Για φέτος θα λειτουργήσει τμήμα ανδρών, στο οποίο η εκμάθηση παραδοσιακών χορών θα γίνεται δωρεάν. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 6.30-7.30-8.30-10.00, σε τμήματα προχωρημένων, αρχαρίων και στο τμήμα παραστάσεων. Κάθε Παρασκευή 6-7, 7-8.30 λειτουργούν τμήματα παίδων και εφήβων.
Πληροφορίες-εγγραφές στα Γραφεία της Εστίας, Γ. Σίνα 16, Νέα Ιωνία, από Δευτέρα έως Πέμπτη, 6 μ.μ. – 8 μ.μ. και στα τηλ. 2421060900, 6985860118.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το