Ελλάδα

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 16χρονος για τη δολοφονία της 50χρονης

Tο δρόμο για τις φυλακές ανηλίκων πήρε ο 16χρονος από το Λουτράκι ο οποίος κατηγορείται ότι είχε συμμετοχή στη δολοφονία της 50χρονης μητέρας στην Αγία Βαρβάρα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ανηλίκων, ο νεαρός κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος αν και απολογούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του . Όπως είπε βρισκόταν μαζί με την 15χρονη κόρη του θύματος και τον 17χρονο από τη Ρουμανία στο σπίτι χωρίς όμως να γνωρίζει τι επρόκειτο να συμβεί. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, Θανάση Ράπτη, αποδέχεται ότι δεν εμπόδισε τη δολοφονία και ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε άμεσα στις αστυνομικές αρχές το έγκλημα. Από φόβο και αμηχανία παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές, τόνισε ο συνήγορός του.

Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, η προφυλάκιση για τους ανήλικους δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες, ενώ το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια. Αύριο το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το