Ελλάδα

Αγία Πελαγία: Ξέσπασμα του αδερφού του 50χρονου που πνίγηκε – «Υπάρχουν ευθύνες»

Ξέσπασε ο αδελφός του 50χρονου, Κώστα Βεργάκη που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το νησί.
Ο Γιώργος Βεργάκης πήγε στην Αγία Πελαγία για τη διαδικασία ανάσυρσης του αυτοκινήτου του 50χρονου, που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και σφήνωσε στο αντιπλημμυρικό έργο κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
Ο αδερφός του 50χρονου μίλησε στην τηλεόραση CRETA για τον άδικο χαμό του αδερφού του και τονίζει ότι η οικογένεια θα αναζητήσει ευθύνες.

«Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι»

«Είναι ευθύνη που δεν την έχουμε εμείς, είναι ένα γεγονός που προέκυψε από ένα ατύχημα, αλλά εδώ υπάρχουν ευθύνες και υπάρχουν χρόνια τώρα! Δεν προέκυψαν αυτή τη στιγμή, είναι πασίγνωστο στην Αγία Πελαγία, τρεις φορές συνέβη το ίδιο περιστατικό και τις τρεις φορές προσπαθούσε ο αδερφός μου» τόνισε ο αδελφός του 50χρονου, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

«Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη, χάσαμε τον άνθρωπο μας» σημειώνει.

«Πήρε την γυναίκα του για να την αποχαιρετήσει»
Όπως αναφέρει το creta24, ο αδελφός του Κώστα Βεργάκη, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα, το πρωί του Σαββάτου, είπε ότι του τηλεφώνησε έντρομος ο πατέρας τους, έχοντας και ο ίδιος ανησυχήσει λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Γνωρίζαμε ότι ο Κώστας είχε ξεκινήσει να έρθει στην περιοχή, για να καθαρίσει κάποια πράγματα στο κατάστημα. Με πήρε έντρομος, γιατί αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό συμβαίνει. Τον καλούσε στο κινητό και δεν απαντούσε, ήταν απόλυτα συγχυσμένος».

Όπως τόνισε ο Γιώργος Βεργάκης, αμέσως άρχισαν να τηλεφωνούν σε όλους τους γνωστούς τους στο νησί, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί. Με λυγμούς, περιέγραψε την στιγμή που έμαθε ότι ο αδελφός του δεν βρίσκεται στη ζωή…

Ο άτυχος Κώστας μετέβη στην Αγία Πελαγία με την Ευγενία Σηφάκη – Κιρίλοβα, προκειμένου να καθαρίσουν ένα κατάστημα, ιδιοκτησίας του 50χρονου, όταν ξαφνικά τα ορμητικά νερά μπήκαν στο κτίριο, με τους ίδιους να τρέχουν για να σωθούν.

«Όπως ακούσαμε από τις περιγραφές των ανθρώπων που είχαν βγει στα μπαλκόνια, είχαν μπει τα νερά μέσα. Το αντιλήφθηκαν και πάνω στον πανικό τους βγήκαν έξω, ήταν το αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από το κατάστημα. Δεν εκτίμησε πιθανόν καλά τα πράγματα, για να σωθούν μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και έκλεισαν τα παράθυρα» επισημαίνει ο κ. Βεργάκης.

«Πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του να την αποχαιρετήσει, της ζήτησε βοήθεια, της είπε να προσέχει τα παιδιά. Πήρε και τον σύζυγο της Ευγενίας, για να του πει τι συμβαίνει. Απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε, τα νερά είχαν αρχίσει να καλύπτουν το αυτοκίνητο. Πανικοβλήθηκαν επειδή δεν μπορούσαν να βγουν από πουθενά και η Ευγενία, άγνωστο πως βγήκε από το πορτ παγκάζ και πιθανόν την παρέσυρε το ρέμα. Αμέσως μετά, το ρέμα σήκωσε το αυτοκίνητο και το έβγαλε έξω. Τα υπόλοιπα δυστυχώς, τα ξέρουμε…» σημείωσε ο κ. Βεργάκης με δάκρυα στα μάτια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το