Αθλητισμός

Άγγιξε το μετάλλιο η Ισμήνη Νόνη του ΟΕΑ/ΝΑΒ

Με μια 4η, μια 5η και μια 6η θέση ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά κουπιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Τόκιο, στο κωπηλατοδρόμιο που του χρόνου το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή ρεγκάτα του 2020. Κοντά στο χάλκινο έφτασε η Ισμήνη Νόνη του ΝΟΒΑ που τελικά κατετάγη 4η στη δίκωπο άνευ, ενώ ο Δημήτρης Ζωγράφος του ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν 5ος στην τετράκωπο χωρίς πηδαλιούχο.

Πολύ μεγάλη κούρσα που τις έφερε μια ανάσα από το βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πραγματοποίησαν στον τελικό της δικώπου άνευ οι Ισμήνη Νόνη και Αθηνά Δίτσιου. Η αθλήτρια του ΝΟΒΑ με την παρτενέρ της, αν και πέρασε τα πρώτα 500μ. στην 6η θέση ανέβασε ρυθμούς και σταθεροποιήθηκε στην πρώτη τετράδα. Εκεί πάλεψε με την βάρκα της Γερμανίας για το χάλκινο μετάλλιο χωρίς τελικά να τα
καταφέρει παραμένοντας στην 4η θέση ως το φινάλε τερματίζοντας σε 7.56.99 ενώ οι Γερμανίδες ανέβηκαν στο βάθρο με χρόνο 7.52.66.
Παρόλα αυτά τα δυο κορίτσια έκαναν την υπέρβασή τους αφού πριν τρεις μήνες τον περασμένο Μάιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων είχαν καταλάβει την 6η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η Τσεχία (7.42.98) και το ασημένιο η Κίνα (7.48.80).

Την 5η θέση κατέλαβε η ελληνική τετράκωπος άνευ με τον Ζωγράφο (αριστερά)

Το κακό ξεκίνημα κόστισε στην τετράκωπο άνευ των εφήβων την δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό. Ο κωπηλάτης του ΟΕΑ/ΝΑΒ Δημήτρης Ζωγράφος και οι Λεωνίδας Τζουμέζης, Λεωνίδας Παλαιοπάνος, Θεόδωρος Λαπίκοφ έμειναν πολύ πίσω από την εκκίνηση της κούρσας, με συνέπεια να μην μπορούν στη συνέχεια να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τα υπόλοιπα πληρώματα που ήταν στη ζώνη των μεταλλίων.
Το μόνο που κατάφεραν ήταν να περάσουν το πλήρωμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να κατακτήσουν τελικά την 5η θέση με χρόνο 6.27.18. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανία (6.18.25), το ασημένιο η Μ. Βρετανία (6.19.75) και το χάλκινο η Ιταλία (6.21.08).
Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο μακρινό Τόκιο έκλεισε με την κατάκτηση της 6ης θέσης από το πλήρωμα του διπλού σκιφ με τις Ευαγγελία Φράγκου και Ευαγγελία Αναστασιάδου. Τα δυο κορίτσια πέρασαν στην 5η θέση από τα πρώτα 500μ., όπως και στα μισά της κούρσας. Τελικά ο τερματισμός τις βρήκε στην 6η θέση. Το χρυσό κατέκτησε η Ολλανδία, το ασημένιο η Κίνα, και το χάλκινο η Λιθουανία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το